Helyi sport

2023.10.05. 11:13

Szombaton először játszik itthon a Floratom Szeged AC

Győztes rajtot vett a férfi asztalitenisz Extraligában a Floratom Szeged AC csapata, amely szombaton a tavalyi ezüstérmes Celldömölköt fogadja. A bajnokságban, valamint a szegedi csapatnál is több változás is lezajlott.

Vajgely Pál

Vitsek Iván továbbra is a szegedi csapatot erősíti.

Fotó: Gémes Sándor

Nem volt kieső a férfi asztalitenisz Extraliga tavalyi idényének végén, a 2023–2024-es szezonban pedig már 12 csapat alkotja a bajnokság mezőnyét. Megváltozott a lebonyolítás, ugyanis a 11 mérkőzést követően két részre oszlik a mezőny, az első hat helyezett, valamint a hetedik-tizenkettedik helyen végzett csapatok egy újabb, csak odavágós kört játszanak, az alapszakaszhoz képest ellentétes pályaválasztói joggal. Ezt követően az első négy helyen végzett gárda játszhatja a Final Fourt, míg a kilenc-tizenkettedik helyezettek a kiesés elkerüléséért játszanak tovább. 

A Floratom Szeged AC fontos győzelemmel kezdte az idényt, a csapat kerete is megváltozott a nyár folyamán. Érkezett a kecskeméti származású Szabó Krisztián, valamint hazánk egyik legtehetségesebb ifjúsági játékosa, a görög származású Kizakisz Georgiosz, míg Vitsek Iván maradt a csapatnál. 

– A biztos bennmaradást tűztük ki célul. Nagyon sok egál mérkőzésre számítunk, ahol a napi forma dönthet majd. Titkon reménykedünk az első hatban, de ahhoz azért bravúrok kellenének. Jó a sorsolásunk, mert a rangadókat itthon játsszuk – mondta Lukács Levente, a Floratom játékos-edzője. 

A Tisza-partiak szombaton 11 órától a tavalyi ezüstérmes Celldömölköt fogadják, hazai meccseiket továbbra is a Móricz-tornacsarnokban játsszák. 

– Nem feltartott kézzel me­­gyünk neki a meccsnek, a tisztes helytállás a célunk, és próbálunk kellemetlen perceket okozni ellenfelünknek – tette hozzá Lukács Levente. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában