A makói Körömi Ábel és a szegedi Gémes Levente bajnok lett

2023.10.06. 08:33

Születésnapra címvédés

Remek eredményekkel zárult a Nyíregyházán rendezett ifjúsági és junior ökölvívó országos bajnokság, hiszen mind a makói, mind a szegedi klub két-két éremmel gazdagodott.

Mádi József

Győzött: a szegedi Gémes Levente megnyerte a 71 kilogrammos súlycsoport küzdelmeit.

Fotó: MBSZ

Igazán eredményes országos bajnokságon vannak túl a Csongrád-Csanád vármegyei klubok, hiszen Makó és Szeged is adott magyar bajnokot.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség Nyíregyházán rendezte meg az idei junior és ifjúsági korcsoportos országos bajnokságát. Több mint 70 egyesület közel 360 ökölvívója nevezett erre az eseményre, amely négy napon át tartott. 

A Szeged Box Club versenyzője, a 18. életévét éppen a verseny alatt, a döntő napján betöltő világbajnoki ezüstérmes Gémes Levente a 71 kilogrammban címvédőként érkezett, majd magabiztosan is hozta a győzelmet egy másik Csongrád-Csanád vármegyei öklöző, Antal László ellen.

– Egyértelmű volt a sikere a fináléban Nyíregyházán, úgy bokszolt, ahogy megbeszéltük, miközben az új taktikai elemeket is gyakorolhatta. Mivel betöltötte a 18. életévét, így már indulhat a decemberi felnőtt bajnokságon, ahol a 71 kilogrammban nagyon erős lesz a mezőny, de cél az olimpiai részvétel – mondta Gál László, a szegediek edzője.

A Tisza-parti klubból rajta kívül még érmet szerzett Deák Fanni az ifjúsági 63 kilogrammban, ahol második lett, viszont a Legjobb ifjúsági női mérkőzés különdíjat ő kapta meg. Palotás Zoltán a junior 66 kilogrammban ötödik helyezést ért el, míg Pintér Tamás (junior 60 kg) és Dragon Botond (ifjúsági 60 kg) harcias meccsekkel tette le a névjegyét.

A szegediek a hétvégén Egerben szerepelnek a 6. Eger-kupa nemzetközi viadalon, amelyen nagyon komoly mezőny várható. 

A Makó Budo Klub öt ökölvívója lépett a ringbe a nyíregyházi eseményen, és közülük ketten a döntőig meneteltek.  Az utolsó versenynapon előbb a junior korcsoportos válogatott versenyző, a 48 kilogrammos Körömi Ábel lépett a kötelek közé, és a papírformát hozva egyértelmű győzelmet aratott, így országos bajnok lett. A később szorítóba lépő ifjúsági korcsoportos 71 kilogrammos Antal László Csongrád-Csanád vármegyei döntőt is vívott a már említett, válogatott szegedi Gémessel, ahol pontozással alulmaradt, így a nagyon értékes ezüstérmet szerezte meg. A két makói versenyző edzője Kis Ferenc.

– Ábelnek a lábmunkája, az elhajlásai kiemelkedőek, Laci jobbal és ballal is nagyokat üt, hosszúak a kezei, és jól távol tudja tartani magától az ellenfelét – mondta el tanítványairól Kis Ferenc még egy korábbi cikkünkben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában