Férfi vízilabda OB I.

2023.10.28. 17:32

Úgy játszott a Szegedi VE, mint egy ütésektől félő bokszoló

Négygólos hátrányból fordított az UVSE, de a Zue.hu Szegedi VE négyperces kiállítása után óriási erőket mozgósított, hogy ne veszítsen pontokat. Danka Benedek ismét remekül védett, Kiss Csaba tanítványai 11–9-re nyertek idegenben a férfi vízilabda OB I. nyolcadik fordulójában.

Becsei Dávid

Danka Benedek 16 védéssel zárt az UVSE otthonában.

Fotó: Karnok Csaba

A két hárompontos csatáját a hazaiak indították góllal, de összességében a vendégek kezdték jobban. Négy perc elteltével már 3–1-re vezetett a Szeged. Leinweber Olivér ellen nem volt ellenszerük az újpestieknek. A második negyed derekán 2–6-nál már a negyedik találatát jegyezte, hozzá hasonlóan ugyanennyi találattal zárt Sziládi Kristóf is.

7–6-os szegedi vezetésnél négyperces kiállítást kapott Nagy Márton. A sorozatos emberhátrányos játékban óriásit küzdöttek a vendégek, Danka ihletett formában huszonöt lövésből tizenhatot hárított. 8–7-nél három perccel a harmadik negyed vége előtt már az UVSE járt előrébb, az utolsó negyed viszont már 10–8-as szegedi előnyről indulhatott. A küzdelem dominált, egy-egy gól született már csak, a Zue.hu Szegedi VE nagy csatában megnyerte második mérkőzését is idén.

Kiss Csaba: – Egy öldöklő küzdelem volt, nagyon örülök, hogy meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést. Hátul egészen extrát nyújtottunk, megtetézve egy négyperces emberhátránnyal, ami rengeteg energiát kivett a srácokból. Nagyon kíváncsi voltam, hogy a hátralévő nagyjából másfél negyedben miként vízilabdázunk majd. Átszakadt egy lelki gát a fiúkban és látszott, hogy nem szeretnének pontot hullajtani. Danka Benedek extrán védett, hatalmas energiákat mozgósítottak a játékosaim. Jól kezdtünk, néhány butaság ellenére kontrolláltuk a mérkőzést, és mindig jött valaki, aki kihúzta a másikat a gödörből. A négyperces kiállítás nagyon megzavart bennünket, de a végén lelki fölénybe kerültünk és érezhető volt, valahogy legyőzzük a hazaiakat. Picit olyan érzésem volt, mint annak a bokszolónak, aki nagyon fél attól, hogy megütik, ezért inkább kőkeményen megy előre. Ilyenek voltunk mi a találkozó elején.

UVSE–Zue.hu Szegedi VE 9–11 (2–4, 1–3, 5–3, 1–1)
E.ON férfi vízilabda OB I., 8. forduló. Budapest, Komjádi Béla Sportuszoda. Vezette: Vogel, Kun.
UVSE: Korom – Kardos, Korbán 1, Korbács 1, Alekszejev 2, Bencz 2, Kedves 1. Csere: Herczeg 1, Besenyei, Barics, Hegedűs 1, Gidófaly, Labyk. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Szegedi VE: Danka – Tóth Gy., Klár 2, Nagy M., Leinweber 4, Sziládi 4, Horváth V. Csere: Sánta, Pörge, Bóbis, Horváth Zs. 1, Kürthy, Báthory. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Gól – emberelőnyből: 12/2, ill. 6/3.
Ötméteresből: 2/2, ill. 1/1.
Kiállítva 4 perce: Nagy M.
Kipontozódott: Kardos.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában