A tavalyi döntőst fogadják

2023.10.06. 11:00

Ünnepi pillanatok előzik meg a Szedeák első hazai meccsét szombaton

A hétközi győztes rajtot követően szombaton jön az első hazai meccs az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata számára. Az előző kiírás ezüstérmese, az Alba Fehérvár lesz az ellenfél, a találkozó előtt pedig Szeged egyik legnagyobb kosarasának emléke előtt is tiszteleg a klub.

Vajgely Pál

Bognár Kristófék (középen) szeretnének meglepetést okozni az első hazai bajnokin.

Fotó: kosarsport.hu

A sikeres rajtot követően má­­ris itt az első hazai meccs az SZTE-Szedeáknak: Nikola La­­zics tanítványai a tavalyi ezüst­­érmes Albát fogadják szom­­baton, azt követően, hogy a Zalaegerszeg vendégeként, hosszabbítást követően győzelemmel rajtoltak.– Egy szezonkezdés mindig stresszes, mert minden csapat szeretne győzelemmel kezdeni. Egy küzdelmes meccs volt, inkább ez dominált, mintsem a minőség. A mi érdemünk, hogy idegenben nagyjából végig tudtuk uralni a játékot, a végét ugyan majdnem elrontottuk, de ott összezártunk, és végül sikerült behúznunk a meccset. Mindenképpen nagy löketet ad ez a siker a folytatásra – összegezte a hétközi, Zalaegerszeg elleni meccs tapasztalatait Bognár Kristóf, aki korán faultproblémákkal küzdött, végül nyolc ponttal és nyolc lepattanóval zárta a szezonnyitót. 

A székesfehérváriak idén is komoly ambíciókkal vágtak neki a szezonnak, ötfős légióskontingensük tagja többek között az a James Dickey, aki tagja volt a Szedeák bronzérmet nyert csapatának a 2020–2021-es szezon során. Az amerikai center először játszik Szegeden azt követően, hogy történelmi évet futott a Tisza-partiakkal. Az Alba is győzelemmel kezd­­te a bajnokságot, miután a nyitófordulóban a Honvéd ellen arattak győzelmet hazai pályán. 

– Remélem, minél többen kijönnek és buzdítanak minket, szükség lesz a szurkolóink támogatására. Egy komoly célokért küzdő csapat az Alba, de senki ellen sem feltartott kézzel megyünk pályára, a célunk, hogy meglepetést okozzunk, és hazai pályán újabb győzelmet szerezzünk – tette hozzá Bognár Kristóf. 

A találkozó előtt ünnepélyes pillanatoknak lehetnek szemtanúi a kilátogató szurkolók, mivel a klub visszavonultatja az 1955-ben Európa-bajnok magyar válogatott idén elhunyt játékosának, Hódy Lászlónak a Szegedi Postásban viselt mezét. Ennek értelmében a to­vábbiakban senki nem léphet pályára majd ötös mezszámmal a Szedeák felnőttcsapatában. A mez az ünnepség keretében felkerül az újszegedi sportcsarnok mennyezetére, ezzel mindenkinek példát mutatva és emlékeztetve a régi dicsőségre. 

A klub arra kéri a drukkereket, hogy 17.45-re foglalják el helyeiket az újszegedi sportcsarnokban. A jegyárak változatlanok, a felnőttbelépő 2000, a diák- és a nyugdíjasjegy 1000 forintba kerül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában