Helyi sport

2023.11.22. 06:00

A diákok ingyen tekinthetik meg a kosaras egyetemi rangadót csütörtökön

Olyan mérkőzések sorát nyitja az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, amelyen rendre reális győzelmi esélyei lehetnek. Kezdésként csütörtökön este, televíziós mérkőzésen fogadja az NKA Universitas Pécs csapatát, a meccset a diákok ingyen tekinthetik meg.

Vajgely Pál

Bognár Kristófék fontos meccset vívnak hazai pályán.

Fotó: Karnok Csaba

Az újonc elleni hazai mérkőzéssel folytatódik a szezon az SZTE-Szedeák számára. A Tisza-partiak győzelmi sorozata megszakadt az elmúlt hétvégén, miután a Körmend vendégeként vereséget szenvedett Nikola Lazics csapata, így 5–3-as győzelem-vereség mutatóval várja a folytatást.

Azt a folytatást, amely szinte csak olyan mérkőzéseket hoz, amelyeken az eddig nyújtott teljesítmény alapján bőven lehet keresnivalója Bognár Kristóféknak. A csütörtöki, NKA Pécs elleni mérkőzést követően a Kaposvár és a Paks vendége lesz a Szedeák, majd a Sopront fogadja – három olyan ellenfél következik, amely jelenleg negatív mérleggel áll, és a tabella alsó harmadában áll. 

Kezdésképp azonban jön az egyetemi rangadó, hiszen két egyetemi csapat találkozik egymással az újszegedi sportcsarnokban. Az újonc pécsiek idegenben nyeretlenek, és eddig három győzelmet szereztek a bajnokságban, legutóbb a Budapesti Honvédot győzték le hazai pályán. A pécsiek nemrég új légióst jelentettek be Nemanja Nikolics személyében, aki 17 ponttal és 7 gólpasszal mutatkozott be a Honvéd elleni legutóbbi mérkőzésen. Ezzel a Pécs keretében már négy légiós szerepel, így a teljes A csoport mezőnyében a Honvéd mellett a Szedeák a másik csapat, amely három külföldi kosarassal játszik.

Taktikailag is érdekes mérkőzés lehet, hiszen a Pécs az első két fordulót követően csak egyszer kapott nyolcvan pont fölött, amikor az Alba Fehérvár tudott nyerni a Rátgéber Akadémián. Az SZTE-Szedeák viszont győzelmei alkalmával egy mérkőzést leszámítva mindig nyolcvan pont fölé jutott, sőt, a Szolnoknak, a Kecskemétnek és a Zalaegerszegnek is kilencven pont fölött szórt. Az biztos, hogy a pécsiek legyőzéséhez a körmendinél jobb dobószázalékra lesz szüksége majd a Szedeáknak, illetve egy olyan gyorsabb ritmusra, amely a korábbi meccseken is erőssége volt a szegedieknek.

A meccs azért is fontos lehet, mert közeledünk a bajnokság feléhez, 13 forduló után pedig az első nyolc helyen álló csapat kvalifikálja magát a magyar kupa negyeddöntőjébe.

A csütörtöki mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. Az egyetemi rangadóra a Szedeák kedveskedik a diákok számára is, akik ingyen tekinthetik meg a találkozót. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában