Helyi sport

2023.11.25. 17:31

A ráadásban egyenlített a HFC a vármegyei derbin - FOTÓK

A 92. percben szerzett góllal egy pontot megmentett a Hódmezővásárhelyi FC, megint kiengedett egy meccset a kezéből a Szeged-Csanád GA II.

Vajgely Pál

Küzdelemből nem volt hiány a vármegyei derbin.

Fotó: Gémes Sándor

Gyakorlatilag helyzet nélkül telt az első félidő az NB III.-as vármegyei rangadón: a Szeged-Csanád GA II. szervezetten játszott, erre pedig nem talált ellenszert a Hódmezővásárhelyi FC. 

A második félidő közepétől aztán felpörögtek az események. Mindkét oldalon akadt egy-egy lövés, majd Guth távoli kísérleténél már komolyabbat kellett védenie Nagy Zéténynek, aki nem sokkal később egy hosszú indítást fejelt rá pont Gréczire, de a lecsorgóval a vásárhelyiek játékosa már nem tudott tovább robogni. Húsz perccel a vége előtt aztán egy eladott labda után Benyó kapott egy passzt a tizenhatoson belül, majd kapura fordult, és kilőtte a jobb alsót, ezzel megszerezte a vezetést a Szeged-Csanád GA II.

Innentől a HFC még élénkebbé vált, de jól zárt a szegedi védelem, sőt: a 89. percben Pataki egy visszakészítés után a bal alsót vette célba a tizenhatosról, de odaért a lövésre Vaits. A hosszabbítás pillanataiban egy gyorsan elvégzett bal oldali bedobás után vitte végig gyorsan az akciót a HFC, majd a lapos beadásra érkezett Gréczi, és befejezte a mintaszerűen felépített akciót, ezzel kiegyenlített.

A Szeged-Csanád GA II. ezúttal sem tudott nyerni előnyből, míg a Hódmezővásárhelyi FC nyeretlenségi szériája ötmeccsesre nyúlik – a szezon pedig majd március elején folytatódik.

Bilics Igor, a Szeged-Csanád GA II. edzője:Egy jó meccset játszottunk. Sikerült előrelépnünk a játékban, de ahogy múlt héten, úgy most is elmaradt a győzelem. Egy kis tapasztalat és koncentráció kell, hogy sikerrel vívjuk meg az ilyen mérkőzéseket.

Antal Krisztián, a HFC edzője:Csalódott vagyok, mert ezt a meccset mindenképpen meg szerettük volna nyerni. Egy óriási egyéni hiba után gólt kaptunk, ami után nem adtuk fel, ez ma egy pontot ért. Az első félidőben nem láttam a tüzet, a minden áron győzni akarást. Langyosak voltunk, ezt nem engedhetjük meg magunkat. Nem néz ki jól az utóbbi öt meccsünk, de az egyéneknek a jövőben fel kell vállalniuk a játékot.

 

Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Hódmezővásárhelyi FC 1–1 (0-0)
Labdarúgó NB III., Dél-keleti csoport, 17. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 100 néző. Vezette: Muhari Gergő (Sinkovicz, Sáfárik).
Szeged-Csanád GA II.: Nagy Z. – Berta, Benyó, Lippai, Huszka (Maronyai, a szünetben), Fábiánkovits (Csorba, 84.), Horváth M., Tóth B, Nagy D. (Szabad, 84.), Gyuga, Pataki. Edző: Bilics Igor.
HFC: Vaits – Gréczi, Ondrejó, Arany (Czékus, 77.), Juhász (Dobronoky, 77.), Vladul, Guth, Orosz, Rabecz (Sipos, 67.), Dóra, Hegedűs. Edző: Antal Krisztián.
Gólszerzők: Benyó (70.), ill. Gréczi (92.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában