Női vízilabda OB I.

2023.11.19. 18:00

A Szentes nyerte a Szeged elleni gólszegény rangadót

A védelmek harcát hozta a Zue.hu Szegedi VE szentesi vendégjátéka a női vízilabda OB I. máodik fordulójából pótolt mérkőzésen. Mindkét csapat vezetett, végül a Valdor Szentes nyert otthon 7–5-re.

Becsei Dávid

A fehér sapkás Szentes otthon tartotta a három pontot.

Fotó: Vidovics Ferenc

Küzdelmes mérkőzést hozott a helyi rangadó, amelyen három perc után a hazaiak szereztek vezetést Varga találatával. Gémes révén nem sokkal később egalizált a Szeged, majd át is vezetést, de nyolc perc játék után egy újabb Varga-találatnak köszönhetően 2–2 állt az eredményjelzőn.

A második negyed első fele nem hozott gólt, majd ismét a Szeged került előnybe, de az ihletett formában már harmadszor talált be, tíz másodperccel a nagyszünet kezdete előtt Horváth Zsófi értékesített egy emberelőnyt, 4–3.

Két és fél perc játék után a harmadik negyedben sokadjára egyenlítettek a vendégek, de Kövér-Kis és Boldizsár Rebeka révén sikerült először kétgólos különbséget kialakítaniuk a hazaiaknak.

Öt percen védekeztek és fel-le úszkáltak a csapatok az utolsó negyedben. Miután pap Mirtil 6–5-re alakított az állást, rögtön válaszolt hazai részről Horváth Zsófi, így a döntetlenért a Tisza-partiak már nem támadhattak.

Támadásban kell jobban játszania a kék sapkás Szegednek, hogy pontot szerezhessen az ilyen mérkőzéseken.
Fotó: Vidovics Ferenc

Szerdán a Szeged Dunaújvárosban, a Szentes pedig Győrben folytatja a bajnoki szereplését.

Matajsz Márk: – Azt kértem a lányoktól, hogy tartsuk kevés gólon a Szegedet, ez maximálisan sikerült. Óriási tétje volt a mérkőzésnek, hiszen Tatabányán áttört egy gát, és most az volt a cél, hogy folytatódjon a lendület, a jó hangulat. Szükség lesz ezekre, hiszen Győrben szerdán egy újabb brusztos találkozó vár ránk. Azért volt fontos ez a meccs, hogy elhiggyék a lányok, képesek egy ilyen rangadót megnyerni. A játék nem volt szép, de ebből mi jöttünk ki jobban, mert a helyén volt a szívük a lányoknak. Amikor kellett, mertek váratlant húzni, kiválóan működött a védekezésünk. Gratulálok a Szegednek, mert látszik, hogy van stílusa a csapatnak.

Szabó Tamás: – Az volt a különbség a két csapat között, hogy amikor jött egy lélektanilag fontos pillanat, amikor feljebb zárkózhattunk volna, ők tudtak gólt szerezni, nem mi. A támadójátékunk miatt borzasztóan bosszús vagyok, akartunk, csináltuk, beúszkáltunk, rengeteget dolgoztunk, de nem ment időben a labda a jó helyzetben lévő játékoshoz. A hét kapott gólunkra nem lehet panasz, Gyöngyösi Bogi jól védett. Forrt a víz a medencében, így igaz derbi volt. Szívüket-lelküket beletették ebbe a meccsbe a szegedi lányok, annyi hiányzott, hogy támadásban bátrabbak és tudatosabbak legyünk.

Valdor Szentes–Zue.hu Szegedi VE 7–5 (2–2, 2–1, 2–1, 1–1)
MOL női vízilabda OB I., 2. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Ercse, Sajben.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 3, Horváth Zs. 2, Hnatyszyn, Horváth L., Kövér-Kis 1, Boldizsár R. 1. Csere: Tyukász, Dobos, Bicskei, Erdélyi, Korom, Bíró. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K., Tátrai, Bocskay, Pádár B. 1, Botka, Gémes 2. Csere: Baksa B., Pap 2, Miklós D., Hasznos. Vezetőedző: Szabó Tamás.
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 6/1.
Ötméteresből: 2/1, ill. 1/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában