Férfi vízilabda OB I.

2023.11.12. 14:01

A védelmek domináltak sokáig a Szentes–Miskolc meccsen

Három negyeden át pariban volt a Metalcom Szentes a Miskolccal és küzdelmes mérkőzésre kényszerítette hazai környezetben. Az utolsó nyolc percben viszont a vendégek állva hagyták a Kurca-partiakat, a borsodi együttes 9–5-re nyert a férfi vízilabda OB I. tizedik fordulójában.

Becsei Dávid

Október hónap legjobb játékosának választották Csorba Tamást Szentesen, a Miskolc ellen viszont nem örülhetett győzelemnek.

Fotó: Vidovics Ferenc

Mindkét csapat a védekezésére fektette a hangsúlyt, ami meglátszott a lőtt gólok számán. Két és fél perc elteltével Biros révén a Szentes jegyezte a meccs első találatát, először és utoljára vezettek a hazaiak. Egy negyed után 2–2, a nagyszünetben pedig 3–3 állt az eredményjelzőn.

A kapusokra egyik oldalon sem lehetett panasz, Kovács és Moravcsik is kilenc-kilenc alkalommal védett, de előbbinek ezt több lövésből kellett megtennie.

A harmadik negyedet már előnnyel zárta a Miskolc Szentesen, az 5–4-es előnyt pedig a záró nyolc perc elején két góllal is sikerült megtámogatni. 7–5-re még feljebb kapaszkodott a Metalcom, de a pontosztásba már nem tudott beleszólni, a vendégek nyertek 9–5-re.

Miután az alapszakaszban utolsó hazai találkozóját játszotta a Szentes, a tizenegyedik fordulóban szombaton 18 órakor Egerben ugranak majd medencébe Bozó Péterék.

Kis Gábor: – Gratulálok a Miskolcnak, a végén egészen magabiztosan nyerték meg ezt a mérkőzést. Három negyeden át pariban voltunk velük, az utolsó viszont sajnos nem sikerült, nagyon sok akciógólt kaptunk és az emberelőnyünk 11/1 lett. Ennyivel nem lehet meccset nyerni, dolgozunk tovább!

Metalcom Szentes–Miskolc 5–9 (2–2, 1–1, 1–2, 1–4)
E.ON férfi vízilabda OB I., 10. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Tóth S., ifj. Kenéz.
Metalcom Szentes: Kovács B. – Bozó 1, Magyar, Szatmári 2, Csorba, Biros 1, Kürti-Szabó 1. Csere: Pethe, Asanin, Vékony, Vismeg B., Hajdú, Makán R. Vezetőedző: Kis Gábor.
Miskolc: Moravcsik – Tanczer, Nagy N., Szalai G. 2, Hegedűs 2, Várkonyi 1, Hok. Csere: Smitula, Oltean 2, Krasznai, Dubinák, Molnár G. 2, Varga B. Vezetőedző: Vidumanszky László.
Gól – emberelőnyből: 11/1, ill. 10/3.
Kiállítva cserével: Asanin.
Kipontozódott: Varga B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában