A zsombói sportoló a bajnoki cím mellett nemzetközi porondon is szerepelt

2023.11.09. 16:28

Bundesliga: a meccs embere

Jól szerepeltek a zsombói Cél-Tudat SE sportlövészei az országos bajnokságon, emellett a klub versenyzője, Jákó Miriam a német Bundesligában is megmérette magát, a mérlege négy meccs, három győzelem és egy vereség.

A dobogó tetején a junior bajnok Jákó Miriam.

Fotó: Cél-Tudat SE

Budapest adott otthont a sportlövők országos bajnokságának. A zsombói Cél-Tudat SE versenyzői kiválóan szerepeltek, hiszen érmekkel, pontszerző helyekkel térhettek haza. A légpisztolyosok 10 méteres számában Jákó Miriam a felnőtteknél második lett az olimpiai kvótát szerző Fábián Sára mögött, majd a juniorok hasonló számában visszavágott neki, és legyőzte.

A mozgássérült Rescsik Csaba a 10 méteres légpuskások ép mezőnyében szintén mindkét korosztályban lőhetett, és a felnőtteknél nyolcadik, a junioroknál negyedik helyen zárt. 

Rajtuk kívül még Tamás Hanna végzett a hatodik helyen az ifjúságiaknál a 10 méteres légpuska kvalifikációjában.

A német Bundesliga 24 fős mezőnyében szereplő Pier 2000 nevezetű csapat tagjaként már négy mérkőzést is játszhatott Jákó M., köszönhetően édesapja és edzője, Jákó Csaba nemzetközi kapcsolatainak. Az északi ágon szereplő 12 együttes mezőnyében érdekelt, Köln közelében székelő csapattal eddig négy mérkőzésen három győzelmet aratott, sőt a Lindwedel ellen 382 körös teljesítményével a meccs legjobb lövője volt az első számú párosításban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában