A szegedi Zsögön Andor a magyar válogatottban szerepelt az európai körversenyen

2023.11.15. 14:52

Csendes menetelés

A szegedi Zsögön Andor a magyar kadett tőrválogatott tagjaként negyedik lett a világkupa szintű mezőnyt felvonultató budapesti európai körversenyen.

A szegedi Zsögön Andor (jobbról a második) a rangos eseményen elődöntőben vívhatott.

Fotó: www.hunfencing.hu

Több mint 300 férfi tőröző lépett pástra a budapesti BOK Csarnokban a kadett vívók európai körversenyén. A négy hazai csapatból az első számú magyar válogatottban ott volt a szegedi származású, immár a Budakalász színeiben versenyző Zsögön Andor is.

Zsögön egyéniben előbb az egyik hazai ellenfelét legyőzve bejutott a legjobb 16 közé, itt viszont az olasz Sposatótól 15:12-re kikapott, így neki maradt a vigasztalódás a válogatott színeiben. Ez viszont olyannyira jól sikerült, hogy egészen az elődöntőig meneteltek (legyőzték a 16 között a németeket 45:14-re, a nyolcaddöntőben a lengyel 3-as számú csapatot 45:24-re, a negyeddöntőben pedig a spanyolokat 45:29-re) a budapesti kadett tőr európai körverseny második napján, ahol végül ugyan kikaptak a franciáktól 45:38-ra, majd a bronzmérkőzésen az olaszoktól 45:42-re, de ez is dicséretes teljesítmény.

Az európai körverseny a sportágban egy gyűjtőfogalom, a valóságban ez egy világkupa. A világ minden tájáról jött a nagyjából 300 U17-es korosztályú tőröző az adott országok legjobb 20 versenyzőjéből, azaz ebbe a mezőnybe véletlenül nem lehetett bekerülni, ezért is igen értékes a szegedi Zsögön és a magyar kvartett negyedik helye.

A végeredmény: 1. Franciaország, 2. Olaszország, 3. Olaszország 4, 4. Magyarország (Kosztolányi Hunor, Orovecz Gergely, Sommer Marcell, Zsögön Andor),

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában