Női vízilabda OB I.

2023.11.07. 15:35

Egymást segítheti a Szeged és a Szentes, ha megnyerik bajnokijukat

Egy mérkőzéstől eltekintve teljes fordulót rendeznek a MOL női vízilabda OB I. hetedik körében. Szerdán 20 órától a Zue.hu Szegedi VE a Győrt fogadja a Tiszavirág Sportuszodában, míg a Valdor Szentes ugyanebben az időpontban Tatabányán játszik majd fontos bajnokit.

Becsei Dávid

Gémes Alexa rutinos és gólerős játéka akár újabb pontokat érhet majd a Szegednek a Győr ellen itthon.

Fotó: Török János

A Csongrád-Csanád vármegyei női vízilabdacsapatok számára az OB I. hetedik fordulója a rangadók köre. Mindkét helyi csapat egymást is segítheti a tabellán esetleges győzelmével, ugyanis a pont nélküli sereghajtó győriek érkeznek a hárompontos szegediek otthonába. Egy hazai siker még inkább értékessé tenné a Tisza-partiak címvédő elleni sikerét, amivel feljebb zárkózhatnának az élmezőnyre.

A szentesi lányokra hosszú utazás vár, hiszen a hárompontos Tatabánya vendégei lesznek, Az egykori bányászváros csapata már begyűjtött egy győzelmet idén, miután egy gólszegény találkozón 7–3-ra nyert Győrben. A Kurca-parti lányok eddigi négy meccsükön a Dunaújváros, a III. kerület, a Ferencváros és a BVSC ellen még nem gyarapították pontjaikat. A rendkívül fiatal keret nagy része az ifjúsági és serdülő országos bajnokságban is érdekelt, ahol előbbiben a harmadik helyen állnak, míg utóbbiban vezetik a tabellát.

A BVSC–UVSE találkozót későbbi időpontban rendezik meg, ugyanis az újpestiek a szuperkupa-döntőt játszanak a Bajnokok Ligája-győztes spanyol Sabadellel a Hajós Alfréd Sportuszodában ma este.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában