Helyi sport

2023.11.17. 17:00

Eredményesen szerepeltek a szegediek a Csizmadia-kupán

Immáron harmincadik alkalommal rendezték meg a Csizmadia-kupát Budapesten, ahol nyolc ország résztvevői mérték össze gyorsaságukat.

Delmagyar.hu

A Tuti Kori csapata a budapesti versenyen.

Fotó: Tuti Kori

A Tuti Kori 13 korcsolyázóval állt ki a versenyen, és összesen 4 egyéni-, 3 váltó- és 2 összetett érmet szereztek a klub sportolói.

Péter Gergely Dániel Men kategóriában összetettben nycoladik helyen végzett. Gárdián Lajos Zsombor junior B kategóriában hetedik helyen zárt.

A Men kategória váltóversenyében, két különböző mix váltócsapat tagjaként mindkét versenyző szerzett érmet. Péter Gergely Dániel bronzot, Gárdián Lajos Zsombor ezüstöt.

Németh Sándor Domonkos C Boys kategóriában lett kilencedik, a lányoknál Sztanojev Nikolett 24., Szörényi Emma Lili 23., Fazekas Vera pedig 17. helyen végzett, csapatuk váltóban hetedikként végzett. Fazekas Vera és Gárdián Lajos Zsombor egy közös Mix váltó tagjaként a 6. helyet szerezte meg.

D Girls kategóriában Tóth Tímea Ilona a tizedik, Vető Rozina nyolcadik helyen zárt összetettben, míg az E Girls kategóriában Gárdián Borbála Szonja a 12. helyen végzett az összesített eredmények alapján.

A D-E-F Girls kategória váltójában Gárdián Borbála Szonja, Tóth Tímea Ilona és Vető Rozina Emília alkottak csapatot, és remek versenyzéssel ezüstérmet szereztek.

E Boys kategóriában Fazekas Márton összetettben ezüstérmet nyert, miután 777 méteren negyedik, 333 méteren és 500 méteren második lett.

A legkisebbek kategóriájában az F korcsoportos lányok között Fehér Anna összesítésben 21 résztvevőből a 10. helyen végzett, a mix váltó tagjaként pedig a csapatával 18. lett.

Az F korcsoportos fiúknál Tutrai Áron 500 méteren 6., 333 méteren 4., összetettben 6. lett. Tóth Dávid 500 méteren és 333 méteren egyaránt aranyérmet szerzett, így összetettben is ő bizonyult a legjobbnak.

Váltóban Fazekas Márton, Tóth Dávid és Tutrai Áron alkották a D-E-F Boys váltócsapatát, együtt 7.-ek lettek.

A Csizmadia kupán a Szegedi Korcsolyázó Egyesület tagjai közül a juniorok A korosztályában az összetett első helyen végzett Somodi Luca, miután 500 méteren második, 222 méteren 5., 333 méteren pedig hatodik lett. A junior E mezőnyben Dobay Jázmin összetett ötödik lett (két negyedik és egy hetedik helyezéssel), a junior F mezőnyben Molnár-Eiserle Mirella ötödik (333 méteren második lett), helyen zárt, ugyanebben a pozícióban végzett Kakuja Gergő is. Egyed Hanna 14., Faragó-Szuhay Viktória a 20. helyen végzett. A junior B mezőnyében Vágfalvi Máté nyolcadik lett.

A váltókban egy ezüstérmet (Vágfalvi Máté, Hemző Botond, Sipos Dominik Tamás, Gárdián Lajos összetételű csapat), valamint egy bronzot (Faragó-Szuhay Tamás, Nagy Csaba, Ortutay Viktor) nyert a klub, a vegyes váltó (Somodi Luca, Vágfalvi Máté, Fazekas Vera, Gárdián Lajos Zsombor) nyolcadik lett, a hölgyeknél pedig a Molnár-Eiserle Mirella, Dobay Jázmin, Egyed Hanna összetételű csapat 11. helyen végzett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában