Ma 18 órától: Bulgária–Magyarország

2023.11.16. 08:00

Főnyeremény lenne egy bulgáriai siker Ádám Martinék számára

A továbbjutás reményében léphet pályára Szófiában ma 18 órakor (élő: M4 Sport) a magyar labdarúgó-válogatott Bulgária ellen Európa-bajnoki selejtezőn. A pontszerzés már biztos kvalifikációt jelentene, a győzelem pedig csoportelsőséget.

Becsei Dávid

Szoboszlai Dominik (balról) és Ádám Martin. A magyar kezdőcsapatban akár mindketten ott lehetnek ma este.

Fotó: Árvai Károly/MW

A selejtezősorozat utolsó előtti, kilencedik fordulójában minden kérdésre megadhatja a választ a magyar futballválogatott egy győzelemmel. A három pont Bulgáriában gyakorlatilag a jackpottal érne fel, ugyanis amellett, hogy Marco Rossi együttese kijutna a 2024-es Európa-bajnokságra, amelyet Németországban rendeznek, még csoportja első helyén is végezne. Ez pedig azt jelentené, hogy a december 2-i sorsolást az első vagy a második kalapból várhatná Magyarország.

Egy esetleges vereség után sem kellene feltétlenül szomorkodniuk a magyar szurkolóknak, amennyiben Montenegró hazai pályán nem győzi le Litvániát. A továbbjutás ekkor is meglenne már ma este. A papírforma viszont Szoboszlai Dominikék mellett szól, hiszen tíz mérkőzés óta veretlenek, míg a bolgárok kilenc meccse nyeretlenek, legutóbbi négy találkozójukon pedig egyaránt kikaptak. Márciusban a Puskás Arénában Vécsei, Szoboszlai és Ádám Martin góljainak köszönhető 3–0-s sikerrel tartottuk itthon a három pontot 53 ezer néző előtt. Azon a meccsen még a szerb Mladen Krsztajics volt a bolgárok szövetségi kapitánya, ma viszont Ilian Ilijev debütál a hazaiak kispadján.

Más mérkőzésre számíthatunk, mint márciusban. Már csak azért is, mert ma zárt kapuk mögött rendezik meg az Eb-selejtezőt, valamint Marco Rossi több kulcsjátékosára sem számíthat. Sérülés miatt hiányzik a védelemből Fiola Attila és Willi Orban, a támadósorból pedig Sallai Roland és Varga Barnabás. Az sem könnyíti meg a kapitány dolgát, hogy az elmúlt időszakban Szalai Attila és Nagy Ádám a klubjában kevesebb játéklehetőséget kapott.

Sokáig abban sem lehettünk biztosak, hogy megrendezik ma este a mérkőzést. Szófiából átkerült a meccshelyszín Plovdivba, ahol viszont éppen felújítási munkálatokat végeznek a stadionon, emiatt pedig veszélyesnek tűnt a rendezés. Végül kedden délután dőlt el, hogy Szófiában, a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban rendezik a találkozót, de zárt kapuk mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában