Helyi sport

2023.11.27. 13:51

Gyulán játszik selejtezőt a vármegyei amatőr labdarúgó-válogatott

Ismét megrendezik a Területi labdarúgó Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornáját. Csongrád-Csanád vármegye csapata Algyőn készül a hétvégi eseményre.

Vajgely Pál

Heckó Kirill is ott van a válogatott keretében.

Fotó: Karnok Csaba

A régió öt vármegyéjének válogatottja Gyulán játszik majd körmérkőzéseket, a kétszer harminc perces találkozók végén pedig a csoportgyőztes jut tovább az egy héttel később, Pest vármegye által rendezett országos négyes döntőbe, amelynek győztese képviseli majd Magyarországot a 2023-2024. évi UEFA Régió Kupa küzdelmeiben. Csongrád-Csanád vármegye csapata az Algyő edzője, Fülöp Tibor vezetésével készül a tornára. A keretet öt klub, az SZVSE, a Tiszasziget, a Kiskundorozsma, az Algyő és a Makó labdarúgói alkotják, a tornán nem szerepelhet olyan játékos, aki korábban bármikor is profi szerződéssel bírt, vagy egyszer is élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára. A csapat hétfőtől Algyőn készül hétvégi tornára.

Szeretnénk minél szebb eredményt elérni, és méltóképpen képviselni Csongrád-Csanád vármegyét. Mivel kétszer harminc perces meccseket játszunk, nincs idő javítani. Az lehet sikeres ezen a tornán, aki kevesebbet hibázik, és minél egységesebb lesz, erre törekszünk – mondta a torna előtt Fülöp Tibor. A szakmai stábban az algyőiek trénere mellett Kelemen Balázs csapatmenedzserként, Ferenczi Ferenc masszőrként kapott helyet, míg Rekeczki Judit a játékosok egészségügyi és fizikai állapotát felügyeli.

A Csongrád-Csanád vármegyei válogatott kerete:
Kapusok: Heckó Kirill (Algyő), Szabó Gergely (Algyő). Mezőnyjátékosok: Albert Csaba (SZVSE), Bogdán Bence (Algyő), Csamangó Tibor (SZVSE), Csányi Ádám (Algyő), Deák Donát (Algyő), Dudás Lázár (Algyő), Frank Boldizsár (Makó), Kalapács Marcell (Kiskundorozsma), Kelemen Viktor (SZVSE), Kormányos Kolos (SZVSE), Mezei Olivér (SZVSE), Ottlik Márk (Kiskundorozsma), Ottlik Máté (Kiskundorozsma), Papp Ádám (SZVSE), Pócs Dániel (SZVSE), Pócs Tamás (Algyő), Prozlik Ádám (Tiszasziget), Rádai Gergely (SZVSE), Rádi Martin (Algyő), Szilágyi Norbert (Tiszasziget), Vastag Balázs (Algyő).

A torna programja, szombat, 10 óra: Pest–Békés, 11.15: Bács-Kiskun–Csongrád-Csanád, 12.30: Békés–Jász-Nagykun-Szolnok, 13.45: Csongrád-Csanád–Pest, 15 óra: Jász-Nagykun-Szolnok–Bács-Kiskun. Vasárnap, 10 óra: Békés–Csongrád-Csanád, 11.15: Pest–Bács-Kiskun, 12.30: Csongrád-Csanád–Jász-Nagykun-Szolnok, 13.45: Bács-Kiskun–Békés, 15 óra: Jász-Nagykun-Szolnok–Pest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában