19. bajnoki címét ünnepelte Nagy Péter

2023.11.19. 20:24

Két szegedi magyar bajnoki cím született a súlyemelők ob-ján

Sorozatban és összességében is a tizenkilencedik magyar bajnoki címét nyerte meg Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője a +109 kilogrammosok súlycsoportjában. Rajta kívül Horváth Laura is bajnoki aranyéremnek örülhetett.

Becsei Dávid

Nagy Péter (balról) és edzője, Oláh Imre a nyíregyházi országos bajnokságon.

Forrás: Szegedi Lelkesedés SK

Nyíregyházán rendezték meg ezen a hétvégén a súlyemelők országos bajnokságát. Nagy Péter 2005-ben nyerte meg az első magyar bajnoki címét, a mai sorozatban a tizenkilencedik számára. Szakításban 150 kilogrammos kezdő fogásával nyert, míg 190-et lökött.

– Csak a kezdő fogásokat csináltam meg, mivel a verseny előtt meghúzódott a derekam egy érthetetlen szituációban ebéd után. Sajnos éreztem a verseny közben is, éppen ezért nem kockáztattam, csak a minimumot emeltem meg. A lényeg ugyanis a győzelem – nyilatkozta a Délmagyarországnak Nagy Péter, aki tervei szerint a következő héten Spanyolországban áll majd színpadra a csapatbajnokság döntőjén.

A nyíregyházi országos bajnokságról nem Nagy az egyetlen szegedi, aki aranyéremmel térhetett haza. A nők 76 kg-os súlycsoportjában Horváth Laura az első helyen végzett, ráadásul lökése és összetett teljesítménye is új országos csúcs lett, de az abszolút magyar bajnoki címet is ő nyerte meg. Szakításban 95, lökésben 120 kilót – a korábbi 117 kilogrammos rekord is az ő nevéhez fűződött – teljesített, ezzel a legnagyobb emelés is az övé volt az ob-n a nők között.

A férfiak 61 kg-os súlycsoportjában Papp Róbert ezüstérmes, míg a 67 kg-osok között Forest De Wang, a 87 kg-osoknál pedig Hévízi Tamás végzett a harmadik helyen Nyíregyházán. Ez pedig azt jelenti, hogy minden szegedi induló dobogós pozícióban végzett a 2023-as országos bajnokságon.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában