A Hódmezővásárhelyi FC egy pontot szerzett az ESMTK ellen

2023.11.12. 17:03

Kétszer visszajöttek

Kétszer volt hátrányban, kétszer egyenlített, így egy pontot szerzett hazai pályán a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjának 15. fordulójában a Hódmezővásárhelyi FC az ESMTK ellen.

Mádi József

Antal Krisztián csapata kétszer volt hátrányban, mégis ikszelt.

Fotó: Karnok Csaba

A negyedik és a második mérkőzése bárhol, bármikor rangadó – így volt ez a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjában a Hódmezővásárhelyi FC és az ESMTK mérkőzésén.

Az első félidőben a vendég budapestiek szereztek vezetést, Wirth Dániel gyermeteg gólja révén – egy felívelés után a hazai kapus és egy védő nem értette meg egymást, a visszapasszolt labdát lőtte a kapuba a fővárosi játékos – előnyben vonultak pihenőre a csapatok, mivel kapuval szemben Vladul Stefan lövését blokkolták a gólvonal előtt a védők, illetve akadt még két olyan lehetőség, amely veszélyes volt.

A második játékrészben egyre többet futott a HFC, egyre több párharcot nyert meg, majd Zámbori Dániel jobbról ballal szabadrúgás után a szétnyíló védők között lőtt a hálóba, 1–1. Nem sokkal ezután 11-est kapott az ESMTK, mivel becsúszás után kézre pattant a labda a 16-oson belül, Wirth pedig ezt is értékesítette, 1–2. 

A hajrában a Hódmezővásárhely is 11-eshez jutott, mert Arany Gergőt egy befordulás után elütötték, Vladul Stefan pedig belőtte a büntetőt, 2–2. 

Antal Krisztián: – Jó iramú meccset játszottunk, kár a bekapott gólokért, mert azok elkerülhetők lettek volna. A szünetben sikerült felrázni a csapatot, és ugyan nem nyertünk, de kétszer visszajöttünk a mérkőzésbe, így ez a hozzáállás jó előjel a Békéscsaba elleni rangadó előtt.

Hódmezővásárhelyi FC–ESMTK 2–2 (0–1)
Labdarúgó NB III., Dél-keleti csoport, 15. forduló. Hódmezővásárhely, 300 néző. Vezette: Nagy Attila (Dobos Dávid, Juhász László).
Hódmezővásárhelyi FC: Deczki – Guth, Dóra D., Zana, Zámbori D. – Gréczi, Arany, Juhász J., Hegedűs M. (Dobronoky, 81.), Tóth D. – Vladul. Vezetőedző: Antal Krisztián.
ESMTK: Gábor P. – Rédei, Tagai, Slezák (Lucz, 40.), Soós B., Bán G. (Dörnyei, 81.), Kovács B., Márton D., Molnár R., Molnár J. (Helmich, 91.), Wirth. Vezetőedző: Turi Zoltán.
Gólszerzők: Zámbori (64.), Vladul (75., 11-esből), ill. Wirh (34., 69. – az utóbbit 11-esből).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában