Helyi sport

2023.11.30. 15:00

Rutinos ellenféllel bokszol szombaton Kis Máté

Kilenc hónap után újra szorítóba lép Kis Máté: a Szeged BC sportolója a szombati gálán a lengyel Robert Talarek ellen küzd majd, a szegedi ökölvívó pedig újabb lépést tenne a világbajnoki címmeccs felé.

Vajgely Pál

A koncentrációra szükség lesz szombaton is.

Fotó: TOROK JANOS

Jól sikerült a felkészülés vége, sok alkalommal tudtam kesztyűzni. Tökéletes időzítéssel vágunk neki a szombati meccsnek, a munka nagyrészét már elvégeztük, szombaton csak élvezni kell a bokszot – kezdte Kis Máté annak kapcsán, hogy sikerült számára a felkészülés utolsó szakasza.

A New School Promotion szombatra szervezett gáláján nyolcmenetes összecsapást vív majd a lengyel Robert Talarekkel. Az egyébként bányászként dolgozó, 40 éves lengyel ökölvívó legutóbb több mint két éve lépett kötelek közé, 2021 novemberében technikai KO-val győzött a grúz ellenfelével szemben. Ami Talarek mérlegét illeti, eddig 42 meccset vívott, amiből 25 megnyert (ebből 17-et KO-val), míg 14 vereség mellett három döntetlent ért el. Kétszer járt már hazánkban, 2015 februárjában Benkovics Attila ellen technikai KO-val nyert, míg három hónappal később Kecskeméten Kelemen Balázs ellen kikapott.

Ellenfelem magasabb nálam, hosszabbak is a kezei, így az ütőtávra nagyon figyelnem kell. Azon leszek, hogy érvényesítsem az akaratom, menni kell előre, de szerencsére ez vagyok én: az biztos, hogy a nézők ismét egy rakkolós Kis Mátét látnak majd. Megvan a tervem a meccsre, meglátjuk, hogy sikerül majd ezt végrehajtani, de az biztos, hogyha világbajnoki címmeccset szeretnék vívni, ezt a feladatot is meg kell oldanom – tette hozzá Kis Máté.

A Szeged BC ökölvívója legutóbb februárban lépett ringbe, akkor Algyőn az örmény Jepremjan ellen pontozással tudott nyerni. Holnap tehát kilenc hónap után lép ismét szorítóba. 

Szerettem volna nyáron is bokszolni, de csak most kaptam alkalmat, abból főzünk, ami van. Próbálom a magam javára fordítani ezt a helyzetet, így kellő időm volt mindenre, sok dolgot fejlesztettem, pozitívan telt ez a kilenc hónap – tért ki az elmúlt időszakra Kis Máté.

Az esemény iránt olyan komoly volt az érdeklődés, hogy a szervezők helyszínt változtattak, így szombaton nem a budapesti CrossFight teremben rendezik a gálát, hanem a pomázi német nemzetiségi általános iskolában. A New School Promotion eseményét a szervezők közösségi oldalán élőben lehet majd követni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában