Helyi sport

2023.11.04. 07:00

Vasárnap a tavalyi kupadöntőst fogadja a Szeged-Csanád GA

A kupabúcsút követően már ismét a bajnokságé a főszerep: vasárnap 17 órától újabb hazai találkozó vár a Szeged-Csanád Grosics Akadémiára, amely a tavaly a kupában a döntőig menetelt Budafok ellen játszik itthon.

Vajgely Pál

Kérdés, mennyit változtat a hétközi kupameccs után csapatán Alekszandar Sztevanovics.

Fotó: Gémes Sándor

Nem sikerült a bravúr, az NB I.-es Kecskemét búcsúztatása a magyar kupából. Viszont máris itt az újabb kihívás, vasárnap 17 órától ugyanis azt a Budafokot fogadja a Szeged-Csanád GA, amely hétközben szintén kiesett a kupából (az NB III.-as Veszprém otthonában kaptak ki), így biztosan nem ismétli meg azt a bravúrt, amit tavaly elért, azaz hogy eljusson a sorozat fináléjáig. A fővárosiak öt meccse a bajnokságban is nyeretlenek, ugyanakkor csak két pont és két helyezés választja el őket a tabellán ötödik szegediektől. 

A szezon egyik legfontosabb mérkőzése következik. Az elmúlt találkozókon megmutattuk, hogy képesek vagyunk jól futballozni. Különösen büszke vagyok a Kecskemét ellen nyújtott teljesítményünkre. Sajnálatos módon egy hiba a vereségünket okozta, de nemcsak a kupameccsen, hanem korábbi összecsapásokon is gyakran előfordultak olyan koncentrációvesztésből fakadó hibák, amelyek következtében fontos pontokat hullajtottunk. Ha sikeresek akarunk lenni a bajnokságban, minden játékosnak meg kell őriznie a koncentrációját és fegyelmezettségét egészen a lefújásig. Győztes mentalitásra van szükségünk. Hiszek a csapatban és a Budafok elleni sikeres szereplésben – nyilatkozta Alekszandar Sztevanovics, a csapat vezetőedzője. 

A Tisza-partiak ugyan hét meccse veretlenek, de ebből csak egyet nyertek meg – ugyanakkor a Budafokot sem jellemző, hogy megszórnák, hiszen bár ötször kikapott a csapat, de ebből csak kétszer kapott kettőnél több gólt. Márpedig ahhoz, hogy a szegediek előrelépjenek, a gólokra szükség lesz vasárnap is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában