Helyi sport

2023.11.05. 17:11

Visszavágott a vereségért az SZVSE, sokgólos döntetlen Makón és Szentesen - FOTÓK

A Csongrád-Csanád vármegyei I. osztály 12. fordulójában a Kiskundorozsma vendégeként is nyerni tudott az SZVSE, amely így egymás után a tizenegyedik bajnokiját nyerte meg. Nyolc gól született Makón is, ahol drámai körülmények között játszottak döntetlent, és lemondott a HFC II. edzője.

Vajgely Pál

Paprikás jelenetkből sem volt hiány Kiskundorozsmán.

Fotó: Karnok Csaba

Egymás után a hetedik meccsét is elveszítette a Hódmezővásárhelyi FC II., amelynek otthonában a forduló nyitómeccsén a Balástya tudott nyerni. A vendégek zsinórban harmadik sikerüket aratták, míg a meccs után a vásárhelyiek trénere, Horváth Zoltán bejelentette: távozik a kispadról.
Alsóházi derbit nyert az FK 1899 Szeged-SZEOL a Bordány ellen. A két, nyíltsisakos játékot felvállaló gárda meccséből a szegediek kerültek ki győztesen, így a tabellán pontszámban beérték a HFC II.-t.

Visszavágott a nyitófordulóban elszenvedett vereségért az SZVSE a Kiskundorozsmának. A Vasutasok eddig csak a Dorozsmával szemben veszítettek pontot a bajnokságban, és ugyan a hazaiak megszerezték a vezetést, de erre öt találattal válaszolt a listavezető – Amariutei-t nem tudták tartani a dorozsmai védők. Majd jött a csereként beszállt Kalapács Marcell, aki előbb egy beadás után, majd egy fejessel is eredményes volt, így az utolsó tíz percre nyílttá vált a meccs, de közelebb már nem tudott jönni a Dorozsma. Az SZVSE kapusát, Czirják Tamást egy fejsérülés miatt mentő vitte el a pályáról.

Az alapszakasz első felében összesen négy gólt kapott a Tiszasziget, most viszont egy meccsen négyszer kapituláltak a szigetiek. A Makó már 3–1-re is vezetett, majd egy öt perc alatt háromszor is betalált a Tiszasziget, így fordított. De volt még egy csavar a meccsben, mert a hosszabbítás pillanataiban Béres góljával egy pontot megmentett a Makó, és még ez után is volt mindkét csapatnak egy-egy meccslabdája, de maradt a döntetlen.

Sima győzelmet aratott az Algyő ellen a Mórahalom, amely így egy pontra megközelítette riválisát a tabellán. Az algyőiek egy pontrúgásból még egyenlítettek, de a hazaiak lendületét ez sem törte meg, és végül magabiztos sikert arattak. 

Tíz emberrel dolgozott le kétgólos hátrányt az Ásotthalom a Szentes otthonában.

 

Vármegyei I. osztály, 12. forduló

Mórahalom–Algyő 4–1 (3–1)
Mórahalom, 150 néző. Vezette: Petyarity József – közepesen (Krepsz, Viskovics).
Mórahalom: Weszelovszky – Tajthy (Rádóczi Dáv., 74.), Vajda, Görbe, Csizmadia, Holcsik (Csehó, 76.), Pető, Mészáros, Ábrahám, Bokányi (Trója, 87.), Róka (Fodor, 82.). Edző: Papp Endre.
Algyő: Heckó – Rádi, Vastag, Horváth A. (Kovács M., 62.), Bogdán, Deák (Patai, a szünetben), Csányi A. (Pióker, a szünetben), Csányi Á. (Kardos, 74.), Pócs, Selyem, Semjényi (Podonyi, a szünetben). Edző: Fülöp Tibor.
Gólszerzők: Bokányi (5., 39.), Róka (45., 11-esből), Tajthy (66.), ill. Selyem (24.).
Jók: mindenki (Bokányi a mezőny legjobbja), ill. Heckó, Vastag. 
Papp Endre: A mai mérkőzésen taktikailag és játékban is maximálisat nyújtott a csapatom egy kiváló Algyő ellen. Büszke vagyok rájuk, mert minden nehézség ellenére végig kézben tartották a meccset, magabiztos győzelmet arattunk. 
Fülöp Tibor: Saját magunknak ássuk egyre mélyebbre a gödröt. Ez is az én csapatom, együtt kell kijönnünk ebből a helyzetből, jelenleg saját magunk a legnagyobb ellenfelünk. Gratulálok a Mórahalomnak, teljesen megérdemelten győzött!

Makó–Tiszasziget 4–4 (1-0)
Makó, 200 néző.Vezette: Kis Máté – jól (Csöngető, Gera).
Makó: Bohák N. – Fancsali (Pepó, 77.), Borbély (László, a szünetben), Bohák D. (Megyesi, 68.), Frank, Beke (Béres, 68.), Dongó, Rakity, Kardos, Dancsó, Pataki. Edző: Botlik Róbert.
Tiszasziget: Kiss D. – Szűcs, Papp Á., Nagy A., Szilágyi (Buzsáki, 89.), Skribek B., Prozlik, Tóth I. (Tóth J., a szünetben), Bálint, Skribek Á. (Bánfi, 24.), Farkas. Edző: Bány Tamás.
Gólszerzők: Frank (25., 76.), Megyesi (78.), Béres (93.), ill. Szilágyi (58., 80.), Prozlik (80.), Tóth J. (85.).
Jók: Dongó, Frank, Megyesi, Dancsó, ill. Szilágyi.
Botlik Róbert: Drámai küzdelemben egy jó csapat ellen igazságos döntetlen a vége. 
Bány Tamás:Nyolcvan percig a pokolban voltunk, majd a nyolcvanöttől a a kilencvenharmadik percig a mennyben, de a mérkőzés összképe alapján igazságos a döntetlen.

Kiskundorozsma–SZVSE-G-Falc Kft 3–5 (1-3)
Szeged-Kiskundorozsma, 100 néző. Vezette: Bartucz Tamás – közepesen (Tihanyi, Kócsó).
Kiskundorozsma: Rozs – Molnár K. (Simon, 58.), Fekete (Kis B., 58.), Sallai, Veszelka, Ottlik Márk, Ottlik Máté, Fülöp, Lóki (Varga Á., 58.), Bodonji (Kalapács, a szünetben), Bozsó (Agócsy, 84.). Edző: Paksi Péter.
SZVSE: Czirják (Seres, 51.) – Kormányos (Mészáros, 69.), Csamangó, Rádai (Oroszi, 64.), Beretka, Albert, Mezei (Fodor, 69.), Lévai, Kelemen V. (Ábrahám-Fúrús, 69.), Papp Á., Amariutei. Edző: Kelemen Balázs.
Gólszerzők: Ottlik Máté (4., 11-esből), Kalapács (75., 80.), ill. Amariutei (16., 35., 53.), Papp Á. (40.), Albert (64.).
Jók: Ottlik Máté, Veszelka, Kalapács, Fülöp, ill. mindenki.
Paksi Péter: Rangadóhoz méltó, szikrázóan kemény játékot hozott a meccs. Az SZVSE jobb csapat, de mi sem vallottunk szégyent. Ha a végén megkapjuk a jogos tizenegyest, tovább kozmetikázunk.
Kelemen Balázs: – Gratulálok a csapatnak, mert remek hozáállással, szép gólokat szerezve magabiztos győzelmet aratott a rangadón a jól küzdő hazaiak ellen. Arra figyelnünk kell, hogy a koncentrációt végig fenntartsuk.    

FK 1899 Szeged-SZEOL–DB Futball Bordány 4–2 (2-1)
Szeged-Petőfitelep, Szalai „Dzsínó” István sporttelep, 100 néző. Vezette: Pap Zsigmond Csaba – jól (Dobó, Kucsora).
FK Szeged: Kovács Á. – Tóth G., Giba (Bürgés, 81.), Mucsi, Csuka, Fóris (Benkő, 65.), Cs. Tóth (Dézsi, 91.), Magyar, Heredea (Frankó, 75.), Sisák (Tóth A., 87.), Miklós. Edző: Dóra János.
Bordány: Grund – Márki, Baka, Pióker (Meszes, 84.), Kis L. (Arany, 65.), Mucsi (Krizs, a szünetben), Mondics, Lőrinc, Sárkány (Fodor, 73.), Kovács P., Kovács D. (Velez, a szünetben). Edző: Nagy Torma Ricsárd.
Gólszerzők: Magyar (11.), Fóris (27.), Giba (52., 66.), ill. Sárkány (17.), Baka (54.).
Jók: mindenki, ill. Sárkány, Baka.
Dóra János:Jó iramú meccs volt. Nem lehetek elégedetlen, de több gólt is rúghattunk volna. Segített a motivációs tabletta. 
Nagy Torma Ricsárd:Két nyílt, és őszinte focit játszó, győzni akaró csapatot láttunk. Most az FK Szeged volt a jobb, gratulálok nekik! 

Hódmezővásárhelyi FC II.–Balástya 0–3 (0-2)
Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt – közepesen (Kis, Tihanyi).
HFC II.: Jandó – Vass (Telek, a szünetben), Molnár B., Kónya (Karácsonyi, 57.), Duray (Tatár, 17.), Barna, Szabó I., Bencze (Marton, a szünetben), Buzás, Török L., Kis D. (Daraki, a szünetben). Edző: Horváth Zoltán.
Balástya: Mészáros – Sári, Bitó, Szádeczky (Horváth Cs., 62.), Faragó (Fekete, 57.), Mágocsi (Szobácsi, 60.), Szántó, Tóth P., Vörös, Bagi (Tóth B., 77.), Tóth G. Játékos-edző: Szádeczky Zalán.
Gólszerzők: Bitó (24., 76., a másodikat 11-esből), Szántó (45.).
Jók: Jandó, ill. mindenki. 
Horváth Zoltán: Gratulálok a Balástya csapatának, a mai meccsen a játék minden elemében felülmúltak minket. Ami a legszomorúbb, hogy akaratban is. Van az úgy, hogy senkinek nem megy a játék, ilyenkor össze kellene nézni, összeszorítani a fogakat és kettőzött erővel küzdeni. Ezt sem láttam sajnos. Le kell vonni a konzekvenciákat, nem kell ragaszkodni semmihez, át kell adni a helyet másnak a csapat érdekében. Én ezt fogom tenni.
Szádeczky Zalán:Örülök, hogy megszereztük zsinórban a harmadik győzelmünket. Uraltuk a mérkőzést, nagy lendülettel kezdtünk, az egész mérkőzésen nagyon magabiztos játékot mutattunk. Nem szabad megelégednünk magunkkal, dolgozunk tovább és készülünk a következő mérkőzésre. Minden jót a HFC-nek! 

Szentesi Kinizsi–Ásotthalom 3–3 (3-1)
Szentes, 50 néző. Vezette: Maurer János – kiválóan (Gargya, Ördögh).
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Koncz, Dovics, Rostás, Bartucz P., Sarusi, Locskai, Péter (Bertók, 72.), Berkó (Kovács K., 70.), Becsek (Szőke, 70.), Halász. Edző: Sallai Róbert.
Ásotthalom: Mityók – Török, Horváth B., Malatinszki D., Víg (Kukli, 84.), Kothencz, Dobák, Sándor, Hevesi, Malatinszki Á. (Trója, 73.), Vetstein (Szász, 79.). Edző: Hevesi Tibor.
Gólszerzők: Péter (9., 22., 42.), ill. Dobák T. (12.), Víg (74.), Sándor (84.).
Jók: Halász, Péter, Rostás, ill. Mityók, Sándor, Hevesi. 
Kiállítva: Horváth B. (45.).
Sallai Róbert: Gólarányjavítás helyett ajándékoztunk egy pontot a vendégeknek. 
Hevesi Tibor:Két ellentétes félidőt produkáltunk, egy gyenge első játékrész után egy jól játszó Ásotthalmot láthatott a közönség. Az első félidő a hazaiaké volt, a két félidő alapján reális a döntetlen. 

A 13. forduló programja
Szombat, 13.30: Balástya–Makó, M-Perfect Home-Algyő–FK 1899 Szeged-SZEOL, 
SZVSE-G-Falc Kft–Kéménygyártó-Mórahalom VSE, Tiszasziget–Szentesi Kinizsi. Vasárnap, 13.30: DB Futball Bordány SK–Hódmezővásárhelyi FC II., Ásotthalom–Kiskundorozsma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában