Helyi sport

2023.12.13. 10:40

Adományokat gyűjt az SZTE-Szedeák a Sopron elleni meccs előtt

Gyorsan itt a javítási lehetőség, holnap este ugyanis ismét pályán az SZTE-Szedeák férfi-kosárlabdacsapata, amely a Sopron elleni hazai meccsel folytatja a bajnokságot.

Vajgely Pál

Zsíros Péterék hazai közönség előtt javíthatnak.

Fotó: Karnok Csaba

Nincs idő keseregni. A szombati, paksi vereséget követően ugyanis csütörtökön már hazai bajnoki vár az SZTE-Szedeákra, amely a 12. forduló nyitómérkőzésén a Sopron KC csapatát fogadja. Az biztos, hogy olyan kezdés, mint amit legutóbb a Paks otthonában mutatott a Szedeák, nehezen fér bele, ha nyerni szeretne a csapat. 

Nem azt az energiát, sebességet hoztuk a meccs elején, ami tőlünk megszokott. Ez rányomta a bélyegét a meccsre. Pakson mindig nehéz játszani, mi pont a rosszabbik arcunkat mutattuk. Panaszkodni azonban nincs okunk, nehéz ez a bajnokság – nyilatkozta a találkozó előtt Nemes Péter, a csapat másodedzője.


A Tisza-partiak ellenfele négy győzelemmel és hét vereséggel áll a bajnokságban, és győzelemből érkezik majd Szegedre, mi­­után legutóbb húszpontos sikert aratott a Budapesti Honvéd ellen. Idegenben eddig ötször játszott a Sopron, ebből egyszer, a Kaposvár otthonában tudott nyerni, a többi négy találkozóját elveszítette. A hűség városának csapata Bors Miklós vezetésével kezdte meg a szezont, ám két hete a magyar szakembert felmentették a klub vezetői, helyére pedig az a Gasper Potocnik érkezett, aki korábban hazánkban dolgozott már a Körmend és a Szolnok csapatainál is. 

Nem csupán a vezetőedző, hanem a center személye is változott a Sopronnál, Nick Banyard helyére a világbajnokságot is megjárt szenegáli magasember, Amadou Sidibe érkezett, aki kilenc ponttal és 12 lepattanóval mutatkozott be a Honvéd ellen. 

Mindenképpen a jobbik arcunkat szeretnénk mutatni. Abból a szempontból nehezebb a szituáció, hogy ellenfelünk edző- és játékoscserén is átesett a közelmúltban. Nikola Laziccsal megbeszéltük a dolgokat, igyekszünk felkészíteni a játékosokat a Sopron elleni meccs­­re, hogy azt a játékot és rendszert hozzuk, amit augusztus óta csinálunk. Bízunk benne, hogy sikerül győznünk – tette hozzá Nemes Péter. 

Az SZTE-Szedeák csatlakozik a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciójához, így a Sopron elleni meccs előtt várják a szurkolók adományait is. A karitatív kezdeményezéssel a nehéz helyzetben lévő gyermekek karácsonyát szeretnék szebbé tenni. A cipősdobozokba mesekönyveket, játékokat, édességet, higiéniai és iskolai felszerelést várnak, vagy minden olyan dolgot, amelynek egy gyermek örülhet. A felajánlott adományokat a mérkőzést megelőzően gyűjtik az újszegedi sportcsarnokban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában