Férfi kézilabda

2023.12.13. 11:06

Bebizonyította erősségét, hosszabbított vele a Pick Szeged

Ezen a nyáron érkezett a csapatba, de gyorsan bebizonyította Gleb Kalaras, hogy az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának nagy erőssége. A klub az őszi idény befejeztével bejelentette, hogy élt opciós jogával, és meghosszabbította az orosz válogatott beálló szerződését 2025. június 30-ig.

Becsei Dávid

Gleb Kalaras a szegedi védelem alapemberévé vált, de támadásban is jó teljesítményre képes.

Fotó: Karnok Csaba

– Veletek maradok – mondta szép kiejtéssel a bejelentő videóban Gleb Kalaras, amint egy matrjoskából előhúzott egy OTP Bank-Pick Szeged-feliratú papírt.

Pillanatok alatt a küzdeni akarás mintaképe lett Gleb Kalaras Szegeden. Ezer fokon ég a pályán, önmagát, társait és a szurkolókat is ezer fokon biztatja a mérkőzések során. Gyorsan beilleszkedett a Pick védelmébe, amelynek egyik, hanem a legfontosabb láncszemévé vált Kárpáti Krisztián vezetőedző számára. Ennek oka, hogy nem csak a zárt, hatosfalas védekezésben mozog kiválóan, de a nyitott védekezésben is lehet rá számítani rendkívül magas szinten.

– A napokban sikerült megegyeznünk a folytatásról, így Gleb Kalaras 2025-ig a játékosunk marad, éltünk az opciós lehetőségünkkel. Csapatunk fontos része volt az őszi szezonban, bizonyította, hogy nagy erősségünk, kiváló sportolót és igazi csapatembert ismerhettünk meg benne. Gleb marad velünk, továbbra is kék mezben szerepel majd – fogalmazott a bejelentésben Kiss Bence, a csapatot működtető gazdasági társaság cégvezetője.

A 33 éves kézilabdázó 2019-ben az észak-macedón Vardar Szkopjéval megnyerte a Bajnokok Ligáját. Egy néhány héttel korábban megjelent interjúban elárulta, hogy ezt az aranyérmet nem hozta magával Szegedre, moszkvai otthonában pihen az értékes ereklye.

Kalaras a harmadik orosz légiósa a Pick Szegednek Dmitrij Zsitnyikov és Szergej Gorbok után. A 2023–2024-es idényben eddig tizenkilenc mérkőzésen öltötte magára a szegedi mezt. Az NB I.-ben tizenkilencszer talált be eddig az ellenfelek kapujába, legutóbb a Budakalász ellen nyolc gólt lőtt, míg a Bajnokok Ligájában négyszer volt eredményes az ősz során.

– Nagyon örülök, hogy sikerült meghosszabbítani a szerződést, mert remekül érezzük magunkat a családdal Szegeden. A nyáron egy nagy múltú klubba igazoltam. Sokkal többet kaptam az elmúlt hónapokban, mint amire számítottam. Szegeden hihetetlen népszerű a kézilabda, a város, a PICK Aréna, a meccsek hangulata és a csapat mindannyiunkat elvarázsolt. Nagyon jó helyre kerültem, élvezem minden pillanatát, amit itt tölthetek – nyilatkozta a klubhonlapon Kalaras, aki nyáron a német Melsungenből igazolt az OTP Bank-Pick Szegedbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában