Férfi vízilabda

2023.12.06. 18:28

Felemásan szerepelt eddig a HVSC az OB I./B-ben

Stabil védekezésében bízhat a HVSC OB I./B-s férfi vízilabdacsapata, míg támadásban sokkal türelmetlenebbek a kelleténél a játékosok. Két fordulóval az őszi szezon vége előtt nyolc ponttal a 12. helyen állnak a tizennégy csapatos bajnoki tabellán.

Becsei Dávid

Barna Tamás (középen) a Szegedi VE másodedzői posztjáról lett a HVSC vezetőedzője.

Fotó: Kuklis István – arcív

Tizenegy mérkőzés, két-két győzelem és döntetlen, hét vereség. Ez a Hódmezővásárhelyi VSC férfi vízilabdacsapatának eddigi mérlege az OB I./B-ben. A nyáron kissé átalakult az együttes. Szabó Tamás vezetőedző a szegedi női csapathoz igazolt, akinek a helyére a Szegedi VE férfi együttesének másodedzője, Barna Tamás érkezett.

– Szépen formálódunk és csiszolódunk össze, de a keretünk nagy része a bajnokság kezdetének hetében állt össze, így az alapozás kimaradt. Természetesen amennyiben hamarabb kezdhettük volna el a közös munkát, előrébb tartanánk – jegyezte meg érdeklődésünkre Barna Tamás.

Novemberben két bravúrdöntetlent is összehozott a többek mellett Molnár Dáviddal vagy Chilkó Mártonnal felálló vásárhelyi együttes. A hatodik YBL-lel és a listavezető, szombathelyi AVUS csapatával is 10–10-re végeztek.

– Felemás a szereplésünk, hiszen többnyire szoros meccseket játszunk, de sajnos el is veszítjük őket. Ennek az az oka, hogy eléggé kicserélődött a keret. Támadásban sokszor kapkodunk, ebből pedig előnyt tud szerezni az ellenfél. A védekezésünk viszont stabil, egyedül a Debrecentől kaptunk a vártnál sokkal több gólt – magyarázta.

A férfiak másodosztályú vízilabda-bajnoksága elképesztően kiélezett, ezt erősítik a fentebb említett eredmények is. Barna szerint a Kecskemét és a Fehérvár ellen nyerhettek volna, de mindkétszer egy rövidzárlat miatt – támadásban elvitte őket a lendület – vereséget szenvedtek. A két döntetlen mellett a nyitófordulóban az Oázist 10–5-re, az Eszterházyt Egerben pedig 8–7-re győzték le.

– Titokban, egymás között azt a célt fogalmaztuk meg, hogy ne essünk ki. Az eddigi meccseink is megmutatták, ahogy csiszolódik össze a társaság, úgy érünk el egyre jobb eredményeket. Örülnék, ha a középmezőnyben, a 8–9. helyen tudnánk végezni, de hosszabb távon lehetetlen tervezni. Rendre születnek olyan meglepetés-eredmények, amelyek boríthatják az addig eltervezetteket – világított rá a részletekre.

A HVSC szombaton az ASI vendégeként folytatja a budapesti Kőér utcai uszodában, majd jövő szombaton Tatabányán zárja az őszi idényt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában