Kárpáti Krisztián értékelte az őszi szezont

2023.12.30. 08:00

Mentálisan fejlődött a legtöbbet a Pick Szeged

Rengeteg élmény és sok utazás után értékelte Kárpáti Krisztián az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának őszi idényét. Tizenhárom NB I.-es mérkőzés mellett tízszer léptek pályára a Bajnokok Ligájában, valamint a nyáron öt felkészülési meccs is szerepelt a programban.

Becsei Dávid

Kárpáti Krisztián vezetőedző elégedett az OTP Bank-Pick Szeged őszi idényével, de úgy látja, tavasszal még bőven tudnak fejlődni.

Fotó: Török János

A magyar bajnokságban a második helyről, míg a BL-ben az ötödik, még továbbjutást jelentő pozícióból várhatja a folytatást az OTP Bank-Pick Szeged.

– Pozitívabb az elmúlt fél év, mint azt előzetesen gondoltam. Szakmailag és emberileg is többet kaptam a csapattól, mint amit reméltem – kezdte a Kékek podcast felvezetésében Kárpáti.

Tíz meccsen 11 pontot gyűjtött a Szeged a BL-ben, ez viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy már biztosan megvan a továbbjutás. Kárpáti Krisztián úgy fogalmazott, amikor meglátta csapata sorsolását, nem tudta elképzelni, mi jöhet ki az egészből.

– Csalóka, hogy a Peliszternek nincs még pontja, de általánosságban elmondható, bárki bárkit elkaphat a csoportunkban. Nagyon oda kell figyelni, mert ez a tizenegy pont még nem elég a továbbjutáshoz. Úgy terveztem, hogy a Zágrábot és a Peliszert oda-vissza legyőzzük, valamint a nagyok közül egyet itthon elkapunk, így tíz ponttal számoltam – folytatta.

Az ősz legnagyobb meccseként a dán Aalborg ellenit említette, mivel az volt az első győzelme a Szegeddel a Bajnokok Ligájában. Emiatt is különleges élmény volt. Másodiknak a Kielce elleni találkozót sorolta, amely döntetlennel zárult, valamint a lengyelek elleni hazai győztes meccs került még nála a dobogóra.

– A Kolstad elleni idegenbeli, súlyos vereségből sokat tanulhatunk, akkor a felkészülésünk sem volt megfelelő. Zágrábban is majdnem belefutottunk egy hasonló különbségű vereségbe, de ott sikerült rendezni annyira a dolgainkat, hogy ne legyen annyira súlyos. Amit megtanultam, hogy a meccs közbeni kommunikációban, váltásokban és cserékben sokkal élesebbnek kell lenni – vonta le következtetését a tréner.

A magyar bajnokságban mindössze egy vereséget szenvedett a Szeged, a Pick Arénában a címvédő Telekom Veszprém győzött.

– Nagyon készültünk a rangadóra, amelyen csodálatos volt, hogy rengeteg szurkoló volt a lelátón. A hangulatot viszont a meccs előtt nem élvezhettük, mert Bánhidi vádlisérülése miatt újra kellett tervezni a felállásunkat és a taktikát. Ötven percig volt esélyünk a pontszerzésre, a végére viszont elfogytunk, miközben a másik két beállónk és megsérült – emlékezett vissza.

Amióta Kárpáti Krisztián átvette az irányítást, úgy érzi, a legtöbbet mentálisan fejlődött a Pick, valamint erőnlétben, ami október közepén csúcsosodott. Ekkor voltak a legdinamikusabbak. Védekezésben sikerült egy masszív formációt kialakítani, de ahogyan a hatosfalas védekezésben, úgy támadásban is komoly fejlődési potenciált lát még tavaszra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában