Helyi sport

2023.12.02. 07:00

Nagy taktikai csata vár a Szeged-Csanád GA-ra vasárnap

Két hazai meccsel búcsúzik a 2023-as évtől a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, amely vasárnap 17 órától az igen masszív Pécset látja vendégül a labdarúgó NB II.-ben.

Vajgely Pál

Márkvárt Dávidéknak komoly koncentrációra lesz szükségük a kapu előtt.

Fotó: Gémes Sándor

Hat rúgott, és kilenc kapott gól, ez a Pécs mérlege. Ha a szezon korai szakaszában járnánk, még nem is kapnánk fel erre a fejünket, 16 fordulót követően azonban ez már igencsak meglepő adat. A PMFC összesen hétszer játszott gól nélküli döntetlent ebben a szezonban, a legutóbbi hat meccsén csupán egy gólt kapott, és egyébként a kilenc kapott közül négyet egy meccsen, a Nyíregyháza elleni hazai elveszített találkozón kapott a baranyai gárda. Vasárnap a Szeged-Csanád Grosics Akadémia tehát nem áll egyszerű feladat előtt, ha fel szeretné törni a pécsi reteszt, márpedig ha zárkózni szeretne az előtte álló gárdákhoz a Tisza-parti csapat, akkor meg kell nyernie ezt a találkozót.  

Mindig a következő mérkőzés a legfontosabb. Nagyon nehéz összecsapásra számítok. A Pécs rendkívül fegyelmezetten védekezik, ezt igazolja, hogy messze a legkevesebb gólt kapta a bajnokságban. Ebből adódóan nagyobb erővel kell támadnunk. Bízom benne, hogy a helyzetek során jobban koncentrálunk majd, mint a korábbi találkozókon. Különös tekintettel kell lennünk a védekező átmenetekre és az ellentámadásokra, amelyekből a gyors szélsői révén kimondottan veszélyes a PMFC. Taktikai szempontból izgalmas meccs lesz, remélem, a szurkolóink élvezni fogják. Szeretnénk, ha minél többen biztatnának bennünket ezen a fontos rangadón – mondta a meccs előtt Alekszandar Sztevanovics, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője. 

A szegediek veretlenségi szériája immáron tíz meccs óta tart, az idén hátralévő két fordulóban pedig két olyan ellenfelet fogad, amely ellen jó eséllyel pályázhat arra, hogy tovább nyújtsa ezt a sorozatot. 

Azon bérletes szurkolók közül, akik kilátogatnak a vasárnapi, Pécs elleni meccsre, a klub sorsolása után a szerencsés nyertes végezheti el a december 10-i, Kazincbarcika elleni hazai meccs második félidei kezdőrúgását.

Adventi csokigyűjtés


A Pécs, valamint a jövő vasárnapi, Kazincbarcika elleni idei utolsó mérkőzésen is a Szent Ágota Alapítvánnyal közösen csokoládégyűjtést szervez a szegedi klub. Az állami gondozásban élő gyermekeknek felajánlott csokoládét a büfékben kijelölt gyűjtőpontokon adhatják le a szurkolók, az adományokat a Szeged-Csanád GA játékosai adját át a gyermekeknek még az ünnepek előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában