A szegedi T. Király Borka rúdsportban mindent megnyert a 13 évesek között

2023.12.11. 15:19

Világbajnok lett, szintet lépett

A szegedi általános iskolás diák, T. Király Borka a finnországi Jyväskylä városában rendezett rúdsport világbajnokságon a 13 évesek mezőnyében első helyen végzett.

T. Király Borka szintet lépett a finnországi teljesítménye révén.

Fotó: Facebook

Először a hazai bajnokság, aztán az Európa-bajnokság, majd a világkupa, legutóbb pedig a világbajnokság.

A szegedi Arany János Általános Iskola diákja, T. Király Borka sikerrel végigjárta azt a ranglétrát, amelynek révén választott sportágában, a rúdsportban szintet lépett, és a jövőben már igen komoly mezőnyben versenyezhet.

A felsorolt események mindegyikén az első helyen végzett: a hazai megmérettetés után a bolognai Eb-n, aztán a CSIT világkupán, amelyre a legutóbbi világelső, egy másik magyar kislány mellett csak ő kapott meghívást, végül pedig a finnországi Jyväskyläban rendezett világbajnokságon is. Ez utóbbi eseményen 60 bíró pontozta a gyakorlatokat, nagy részük finn volt, ám a szegedi lány többek között három hazai versenyző előtt szerezte meg az első helyet a junior A korosztály (13 évesek) amatőr mezőnyében.

Edző és tanítvány: T. Király Borka és Kelemen Orsolya. 

T. Király Borka 4 évesen ismerkedett meg a szertornával, akadt olyan időszak, amikor a budapesti Postásban edzett heti háromszor, ám hét esztendő után rátalált a rúdsportra, amelyben hasznosíthatta a tapasztalatait, az elmúlt két évben pedig kiteljesedhetett. Érdekesség, hogy jelenlegi edzője, Kelemen Orsolya (Sun City Rúdfitnesz Stúdió) a kezdetektől foglalkozott vele, mellette még Vida Mónika, majd Béltekiné Kántor Tünde, Bélteki Péter és Bélteki Pál segítette tornászként diákolimpiai érmekhez. 

Nekik ez könnyen megy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában