Helyi sport

2024.01.05. 07:00

A felsőházi szereplés a vármegyei játékvezetők célja Veszprémben

Akárcsak tavaly, az év első hétvégéjén ezúttal sem sípot, hanem teremcipőt és mezt ragadnak az ország labdarúgó-játékvezetői. A Sípmester Fesztivál keretein belül ezúttal Veszprémben találkoznak a 19 vármegye, valamint Budapest síposai, hogy egy kispályás torna keretein belül összemérjék erejüket.

Vajgely Pál

Tizenkettedik helyen végeztek a vármegyei játékvezetők a húszcsapatos tornán.

Fotó: Török János

Zengtek az elismerő szavak a 2023-as Sípmester Fesztiválról. A torna házigazdája Szeged volt, a Pick Arénában pedig impozáns körülmények között, nagyszerűen megszervezett tornán játszhattak egymás ellen az ország labdarúgó-játékvezetői. A torna döntőjét követően Hanacsek Attila, az MLSZ játékvezetői bizottságnak elnöke bejelentette, hogy a 2024-es tornát Veszprémben rendezik meg – így az előttünk álló hétvégén a királynék városában játszanak az ország játékvezetői. 

A lebonyolítási forma a korábbi évekhez hasonlóan zajlik idén is. A 20 csapatot négy darab, ötfős csoportba sorsolták. Csongrád-Csanád vármegye játékvezetői Somogy, Bács-Kiskun, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint a tavalyi ezüstérmes (a Szegeden megrendezett torna döntőjében Békéstől vereséget szenvedett) Vas vármegye ellen csatáznak majd. A csoportok első két helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe, míg a csoportharmadikok a kilencedik, a negyedik helyen végzett csapatok a tizenharmadik, míg az ötödikként zárt vármegyék a tizenhetedik helyért játszanak a helyosztók során. Vasárnap tehát minden hely elkel, így teljes végeredményt lehet majd felsorolni – 2023-ban Csongrád-Csanád a tizenhetedik helyen zárta a Sípmester Fesztivált.

Mindenképpen szeretnénk a felsőházi szereplést jelentő helyen végezni a csoportban. Az utóbbi években nem sikerült jól szerepelni, ezért alakítottunk is egy kicsit a csapaton. Ha meglenne a felsőház, onnantól meglátjuk, hogy sikerül majd a torna – mondta Bálint Zsolt csapatvezető.

Csongrád-Csanád vármegye mérkőzései, B csoport

Január 6., szombat: 8.25: Csongrád-Csanád–Somogy. 10.05: Bács-Kiskun–Csongrád-Csanád. 12.35: Csongrád-Csanád–Szabolcs-Szatmár-Bereg. 14.15: Vas–Csongrád-Csanád.

A Csongrád-Csanád vármegyei játékvezetői válogatott kerete:

Gargya Balázs, Kakuk Szabolcs, Dobai János, Borbás Bottyán, Halász József, Maurer János, Barta Norbert, Kis Máté, Kiss Márkó, Kiss Dávid, Ördögh Márton, dr. Tapodi Péter. Csapatvezető: Bálint Zsolt, Szalai Szabolcs István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában