Helyi sport

2024.01.27. 15:12

A HFC nyerte az NB III.-as vármegyei csapatok edzőmeccsét – FOTÓK

Egymás ellen zárta a két csapat az őszi szezont, most viszont a felkészülési időszak elején találkoztak a harmadosztályban szereplő vármegyei csapatok Tápén.

Delmagyar.hu

Ezúttal a kék-sárga mezes HFC volt eredményesebb.

Fotó: Karnok Csaba

Mintegy két hónappal ez előtt, november 5-én a Szent Gellért Fórumban bajnoki pontokért csapott össze a Szeged-Csanád Grosics Akadémia és a Hódmezővásárhelyi FC – január 27-én viszont felkészülési mérkőzést vívott egymással a két NB III.-as gárda.

Az ősszel még a szegedieknél futballozott (igaz, csupán négy meccsen kapott lehetőséget) Tóth Péter, a 22 éves játékos viszont a gyakorlómeccsen már a vásárhelyieknél lépett pályára. Nem ő volt az egyedüli próbázó a HFC-ben, amelyben ott volt Török Kevin is: az utánpótlás-válogatottaknál megfordult 20 éves védő a Zalaegerszeg II. csapatában szerepelt legutóbb. Rajta kívül a rutinos támadó, Pleszkán Tibor is pályára lépett a Vásárhelyben, a 33 éves játékos korábban már játszott a kék-sárgáknál, most a szintén harmadosztályú Dunaföldvártól térhet vissza.

 

Két vásárhelyi gólt hozott az első 45 perc, előbb Gréczi kihagyott büntetőjét Sipos pofozta a kapuba, majd később egy centerezésnél Rabecz Valternek nem volt nehéz dolga, és lőtt a kapuba. A szünet után végképp eldöntötte a meccset a HFC, Gréczinek akcióból már sikerült betalálnia egy visszatett labdát követően – a szegediek pedig egy távoli átlövésből szépítettek a meccs végén.

Ami a folytatást illeti, a Szeged-Csanád GA II. január 31-én Temesváron találkozik a CSC Dumbravitával, míg a Hódmezővásárhelyi FC a Tiszaszigetet fogadja jövőhéten szombaton.

Szeged-Csanád GA II.–Hódmezővásárhelyi FC 1–3 (0-2)
Gólszerzők: Mikó, ill. Sipos, Rabecz V., Gréczi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában