Helyi sport

2024.01.13. 14:40

Az ötödik sportbálra készülnek Balástyán

Az ötödik sportbálra készül a KSE Balástya, amelynek bevétele fontos szerepet játszik a klub büdzséjében. A labdarúgók felkerülésük óta második évüket töltik a vármegyei I. osztályú bajnokságban, a szakosztályt 12 csapat és 160 sportoló jelenti.

Imre Péter Géza

A legutóbbi sikert az egyesület felnőtt női csapata érte el. Fotó: KSE Balástya

Úgy gondolom, a csúcson, a zeniten vagyunk, ugyanis felnőtt férfi együttesünk a feljutást követően második éve szerepel a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban, a tizenkét csapatunkban százhatvanan sportolnak és külön öröm, büszkeség, hogy van három női gárdánk is. Ezt a szintet két szezon óta tartjuk

 – kezdte beszélgetésünket Fodor Tamás, a Községi Sportegyesület Balástya elnöke, aki 8 éve tölti be ezt a tisztséget, de már előtte két évvel is részt vett a klub vezetésében.

Azzal folytatta, náluk senki sem kap fizetést, a játékosoknak útiköltséget térítenek és sportszereket adnak, illetve a hazai meccsek után vacsorával vendégelik meg őket. A kétezres évek elején nagyobb magasságokban is járt a KSE Balástya: 2008-ban megnyerte a megyei I. osztályt, de az NB III már nem jött össze, és egészen a „megyeháromig” zuhantak. Alulról építkezve mindent elölről kezdtek.

Jöttek az eredmények, először feljutottunk a megyei II. osztályba, majd, mint már említettük, két éve a megye élvonalába. Ehhez mindenkitől nagy alázat, sportszeretet és elkötelezettség kellett. Állíthatom, ami Balástyán történt, az közösségi csoda

 – fogalmazott. 

Elmondta, hogy a KSE Balástya 1989-ben alakult, de előtte is volt a környéken sportélet, 1947-48-ban már létezett a Felsőközponti Munkás Torna Egylet. Akkor ez volt a térség neve és Szegedhez tartozott, Balástya településként 1950-től létezik. A klub legfrissebb eredménye a közelmúltban, az év első megmérettetésén született: a felnőtt női gárda 2. lett az egykori kiváló labdarúgó, Márki Ferenc szervezte Újév Szkíta-Sport Kupán és a torna legjobb kapusa a balástyai Gulyás Kíra lett. A következő fontos esemény a január 27-ei sportbál lesz a rendezvényházban.

Ez lesz az ötödik jótékonysági sportbálunk és teljes bevételét a klub működésére fordítjuk. Annyit elárulhatok, ez mindig fontos tételként szerepelt a költségvetésünkben, ami arra elég, hogy tartsuk a szintet, hiszen a kiadásaink az egekbe szöktek. Bízunk abban, hogy idén is sokan eljönnek és együtt ünnepelnek velünk

 – mondta Fodor Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában