Helyi sport

2024.01.04. 10:00

Bajnoki címek, sikerek vízilabdában – ez történt júliusban

Elbúcsúztunk a 2023-as évtől, ám sorozatunkban még felidézzük, mi minden történt a mögöttünk hagyott évben. A következő részben a júliusi hónapot összegezzük.

Delmagyar.hu

A nyíltvízi úszók, Olasz Annával és Fábián Bettinával a sorban váltóban ismét ezüstérmet nyertek.

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az olaszországi Auronzóban zajló ifjúsági és U23-as világbajnokságon az MVM Szegedi VE kajak-kenusai összesen hat arany és egy ezüstérmet nyertek. A hónap folyamán a Maty-éren rendezték meg a sportág országos bajnokságát, amelyen a szegedi klub hét bajnoki címet szerzett. 

Eldőlt, hogy vármegyei derbit rendeznek az NB III. Dél-keleti csoportjának második fordulójában, a sorsolás után a Hódmezővásárhelyi FC Békéscsabán, míg a Szeged-Csanád GA II. a Vasas II. elleni hazai meccsel nyitotta az évet. Mindkét gárda vereséggel rajtolt, majd az egymás elleni csörtét a vásárhelyiek nyerték.

A Vasasba igazolt a Lakatos Soma. A Szegedi Vízilabda Egylet játékosa a friss Eurokupa-győztes angyalföldi csapatnál folytatta pályafutását.  

Edzőmérkőzést játszott az NB I.-es Paksi FC-vel a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Alekszandar Sztevanovics csapata pedig meglepetésre 7–3-as győzelmet aratott élvonalbeli ellenfelével szemben.

Bejelentették, hogy Nikola Lazics marad az SZTE-Szedeák vezetőedzője, amelynek játékoskerete is jelentősen átalakult a nyáron.

Tizenkettedik helyen végzett a fukuokai világbajnokságon Olasz Anna. A HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet sportolója számára pechesen alakult a 10 km-es futam, amelynek a végén a könnyek is előtörtek az olimpiai negyedik helyezett nyíltvízi úszóból. A 4x1500 méteres váltófutamban második lett a magyar válogatott, amelynek Olasz mellett szegediként Fábián Bettina is tagja volt. A vb-n a medencés úszószámokban a szegedi Pádár Nikolett olimpiai szintidőt úszott 200 méter gyorsúszásban. 

Góllal mutatkozott be a női vízilabda-válogatottban a szentesi Dömsödi Dalma. A magyar csapat végül a hatodik helyen zárta a tornát. A fiú U15-ös vízilabda-válogatott megnyerte a világbajnokságot, az aranyérmes csapat tagja volt a szegedi Gedra Botond is.  Szegeden rendezték meg az U17-es fiú válogatottak számára a Daikin-kupát, az újszegedi sportuszodában veretlenül lett tornagyőztes a korosztályos magyar válogatott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában