Nagy Péter emelte magasba a trófeát

2024.01.21. 07:00

Emlékeztek, játszottak, mosolyogtak – a Szegedi Volán nyerte a Mézi-kupát – GALÉRIA

A sportolókkal felálló, címvédő Szegedi Volán győzelmével zárult a VI. Mézi-kupa, amelyet a Pick Szeged férfi kézilabdacsapat egykori szurkolójának, Mézes Sándornak az emlékére rendeznek meg hagyományosan minden januárban.

Becsei Dávid

Egy nagy kört alkotva emlékeztek meg Mézes Sándorról.

Fotó: Török János

Az első sípszó előtt mindig az érzelmek kerülnek előtérbe. Ilyenkor a résztvevő csapatok, a névadó családtagjai és a szurkolók egy nagy kört alkotnak és Mézes Sándorra emlékeznek. Különleges hangulata van az egész kézilabdatornának, amelynek a központjában az emlékezés, a játék és a mosoly áll.

A Mézi-kupa hatodik felvonása igazán különleges volt, hiszen először rendezték meg a Pick Aréna Dr. Bérczi Mihály Sportcsarnokában. Azon a küzdőtéren, amelyen a kedvencek is pályára lépnek hétről hétre.

A torna első meccsén a címvédő Volán 6–1-gyel indított a Csak előrével szemben. A szünetre viszont a 6–5-ös eredménynek köszönhetően nyílttá vált a mérkőzés, de a Volán magabiztosan nyert.

Hatalmas izgalmakat hozott a Mézi és a Csak Előre találkozója, amelyen utóbbi kezdett jobban és vezetett 9–6-ra féltávnál. Szépségdíjas gólokból nem volt hiány, a döntetlen végeredményt pedig az utolsó másodpercekben állította be Ignácz révén a Mézi.

Mindezek után a Volán–Mézi tétje volt a kupagyőzelem. Mindkét oldalon potyogtak a gólok, a címvédő viszont jól sáfárkodott korán megszerzett előnyét és győzött 21–18-ra.

A győztes Szegedi Volán névsora: Molnár Dávid, Mihalecz Tamás, H. Nagy Máté, Süli Róbert, Nagy Péter, Sztancsik Tamás, Kiss Bence, Kiss Zsolt, Lele Ákos, Balda Ákos, Vajgely Pál, Szabó Zoltán, Birkás Balázs, Tímár Ágoston. Edzők: Fekete Róbert, Nagy Martin, Szymon Dzialakiewicz.

A VI. Mézi-kupa eredményei, Szegedi Volán–Csak előre 14–11, gólszerzők: Balda 6, Tímár 2, Kiss B. 2, Nagy P. 1, Szabó Z. 1, Lele Á. 1, Süli R. 1, ill. Horváth Á. 3, Vadkerti 2, Szabó N. 2, Szabó B. 2, Vajas 1, Papp K. 1.

Mézi–Csak előre 16–16, gsz.: Ignácz V. 5, Szabó P. 5, Bagdi 3, Grodiczki 1, Hevesi Tóth 1, Szűcs A. 1, ill. Szabó N. 5, Papp B. 3, Szabó P. 2, Papp K. 2, Ambrus 1, Vadkerti 1, Vajas 1, Szabó B. 1

Szegedi Volán–Mézi 21–18, gsz.: Balda 12, Tímár 4, Nagy P. 2, Sztancsik 1, Lele Á. 1, Süli R 1, ill. Szabó P. 5, Bagdi 4, Ignácz V. 4, Hevesi Tóth 3, Martonosi A. 1, Tasi 1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában