A keret nagyobb része Eb-re készül

2024.01.05. 07:00

Foghíjas kerettel kezd a Pick Szeged

Mindössze kilenc játékos áll majd Kárpáti Krisztián vezetőedző rendelkezésére január 8-án, hétfőn, amikor levezeti az új év első edzését a Pick Arénában. Az OTP Bank-Pick Szeged tizenegy másik kézilabdázója ugyanis a jövő szerdán rajtoló Európa-bajnokságra készül a válogatottal.

Becsei Dávid

Nagy Martin nem került be a szűk válogatottkeretbe, így Szegeden kezdi a felkészülést.

Fotó: Karnok Csaba

64 nap. Ennyi időt kell kibírniuk a Pick Szeged-szurkolóknak csapatuk mérkőzése nélkül a Pick Arénában. December 8-án a Budakalászt győzték le Nagy Martinék 39–29-re itthon, legközelebb pedig február 10-én a Ferencváros ellen lépnek pályára hazai környezetben. Az évnyitó azonban nem ez lesz, ugyanis február 3-án már bemutatkozik az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata NB I.-es mérkőzésen 2024-ben. A helyszín viszont Gyöngyös lesz.Ennyire viszont ne szaladjunk előre. Ezen a héten még pihenhet az a kilenc játékos, aki nem lesz ott január 10–28. között a németországi Európa-bajnokságon. 

A szegedi csapat január 8-án, hétfőn kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre, bár erőteljesen tartalékos összeállításban. Kapusokból hiánytalan lesz a felhozatal, miután Mikler Roland a sorozatterhelés miatt kihagyja az Eb-t, Nagy Martin és Emil Imsgard pedig a keretszűkítés áldozata lett. Szilágyi Benjámin lesz az egyetlen szélső, a beállók közül viszont Matej Gaberre és Gleb Kalarasra is számíthat Kárpáti. A belső posztokról senkire, ugyanis az összes átlövő és irányító távol van, a balszélsőkhöz hasonlóan. 

Az ősz során peremembernek számító Rea, Molina és Dzialakiewicz is Szegeden tréningezik majd. A foghíjas keret fiatalokkal egészül ki a klub közlése szerint, a labdás edzéseket ugyanis az NB I./B-ben pallérozódó U21-es együttes együtt végzik el Gaberék. 

Ami pedig a válogatott játékosokat illeti, a három magyar, Bánhidi, Bodó és Szita ma 18.15-től Tatabányán a csehek ellen gyakorol. Sostaric, Stepancic és Jelinic révén hárman képviselik Szegedet a horvát nemzeti csapatban is. Garciandía a spanyol, Bombac és Mackovsek a szlovén, Martins a portugál, Frimmel pedig az osztrák válogatottal készül az Eb-re. 

Jövő szerdán 18 órától Franciaország és Észak-Macedónia találkozója nyitja a kontinenstornát, majd 20.45-től a házigazda németek Svájccal játszanak Düsseldorfban. A magyarok a müncheni C jelű csoportban jövő pénteken Mon­­tenegró ellen kezdenek, majd vasárnap a szerbek, kedden pedig az izlandiak ellen folytatják egyaránt 20.30-tól. A mérkőzéseket az M4 Sport közvetíti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában