Helyi sport

2024.01.06. 10:53

Hosszabbításos vereséggel kezdte az évet a Kosársuli

Bár 12 ponttal is vezetett, végül hosszabbítás után vereséget szenvedett a Kosársuli 2024 első bajnokiján.

Delmagyar.hu

Nem tudott a Győr fölé kerekedni a Kosársuli.

Fotó: Hunbasket.hu

Knyur és Pinnyey hiányzott a Vásárhelyi Kosársuli rotációjából 2024 első mérkőzésén, amelyen az utóbbi hetekben remek formában lévő Győrt fogadták a vásárhelyiek.

Az első négy perc csak hazai kosarakat hozott, és a negyed végén már a kétszámjegyű különbség is megvolt a Kosársulinak, 19–7. Bár egészen a félidő végéig tartotta az előnyét a Kosársuli, de az első húsz perc során egyetlen hazai tripla sem érkezett – Hágen viszont pontos volt kintről, ezzel pedig a vendégek vezettek egy ponttal a nagyszünetben, 37–38.

A harmadik negyed közepén visszavette a vezetést a triplákat is megtaláló Kosársuli (51–46). Az utolsó játékrész elején azonban elmozdult a szoros állásról a meccs, Kámán Bálint trojkájával héttel vezetett a Győr, 60–67. Gyorsan egalizált, mi több, ismét átvette a vezetést a Kosársuli Bálint triplája után, ám 73–70 után közel két percig nem tudott több kosarat szerezni a vásárhelyi gárda, ezt pedig kihasználta a Győr, és Hágen hárompontosával egyenlített. Mindkét csapatnak volt még egy-egy dobása a győzelemhez, de ezek kimaradtak, így jöhetett a hosszabbítás!

Ekkor azonban ritmust váltott a Győr, és a jobban triplázó vendégek eldöntötték a meccset, végül öt ponttal, 89–84-re nyertek a Rába-partiak, akik 45%-al céloztak távolról (29 kísérletből 13 sikeres tripla), szemben a vásárhelyi 23%-al (40 távoliból 9 sikeres tripla).

Utasi Gábor, a Kosársuli edzője:Izgalmas, jó meccset játszottunk. Nüanszokon múlt a győzelem, például a bedobott hárompontosokon. Nagyot küzdöttünk, sajnos a Győr ellen ez kevés volt.

Lógár Bence, a Győr edzője:Mindkét csapatnak gratulálok, mert színvonalas, a végletekig kiélezett mérkőzés volt. Rendkívüli közösség jött össze Győrben, játékosok, edzők, vezetők egymásért dolgoznak, egymásért küzdenek, és bár rengeteg hibával játszottunk támadásban és védekezésben, a szívünk vitt minket előre és emiatt tudtuk behúzni a meccset.

Vásárhelyi Kosársuli-Agrofeed UNI Győr 84-89 (19-10, 18-28, 19-15, 17-20, 11-16)hosszabbítás után
Férfi kosárlabda NB I./B, Zöld csoport, 14. forduló. Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: dr. Varga, Borgula, Drenyovszki. 
Kosársuli: Borbáth 22/15, Balogh 24, Kass 6, Bálint 16/6, Kelemen 16/6. Csere: Bősz, Megyesi, Kruzslicz. Edzőpáros: Utasi Gábor, Saša Vejinović.
Győr: Friedl, Kámán B. 18/9, Kámán K. 7/3, Bohunicky 7/3, Hágen 18/12. Csere: Bakon 23/12, Garancz 8, Horváth 8, Várszegi. Edzőpáros: Lógár Bence, Léránt Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában