Helyi sport

2024.01.20. 17:27

Legyőzte a második helyezettet a Kosársuli

Remekül játszott a két új igazolás, kiváló játékkal győzött a Vásárhelyi Kosársuli.

Delmagyar.hu

Nagyszerűen mutatkoztak be az újak a Kosársuliban.

Fotó: Vásárhelyi Kosársuli

A tabella második helyén álló Sopron várt pénteken este a Vásárhelyi Kosársulira: a csapatban bemutatkozhatott a hazai közönségnek a két új igazolás, Orgona Gergő és Uros Roszics.

Két perc után ugyan a soproniak vzettek 10–5-re, de innen Orgona vezérletével fordítottak a vásárhelyiek 11-10-re. A vendégek erre egy 12–0-ás futással válaszoltak, és egészen a második negyed közepéig tartotta párpontos előnyét – ekkor Orgona triplájával 29–31-re jött vissza a Kosársuli. Bár a Sopron el tudott lépni, de a nagyszünetre egylabdás különbséggel, 41–43-al mehettek a csapatok.

A harmadik negyedben azonban megváltozott a játék képe: megjött a Kosársuli dobóformája, a tripláknak köszönhetően pedig a negyed végén már tíz ponttal a vásárhelyiek álltak jobban 69–59-nél.

Lendületben maradtak a vásárhelyiek, és Balogh zsákolása után már 14 pont volt az előnyük a záró negyed elején. Végül ugyan 100 pontig nem jutott el a Kosársuli, de magabiztos, 22 pontos győzelmet aratott, Kelemen Balázs egymaga hét triplát jegyzett a meccsen.

Vásárhelyi Kosársuli-SMAFC 1860 Soproni Egyetem 99-77 (16-24, 25-19, 31-18, 27-16)
Férfi kosárlabda NB I./B, Zöld csoport, 16. forduló. Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Téczely, Farkas, dr. Danka.
Kosársuli: Borbáth 5/3, Balogh 10/6, Rosic 9/3, Bálint 19/9, Orgona 18/6. Cserék: Kelemen 27/21, Kass 5/3, Megyesi 4, Knyur 2, Bősz, Kruzslicz, Ocskó. Vezetőedző: Utasi Gábor.
Sopron: Soós, Csátaljay 12/3, Rátvay 18/6, Flasár 14/6, Schöll 19. Cserék: Bakk 7, Tallós 4, Bőhm 3/3, Mándity, Pethő.
Vezetőedző: Farkas Dávid.

Utasi Gábor, a Kosársuli edzője: – Gratulálok a játékosaimnak a teljesítményükhöz! Nagyon kevés hibával, pontosan, fegyelmezetten, a taktikai utasításokat betartva játszottak, és ennek meg is lett az eredménye. A szoros első félidőt követően védekezést váltottunk, limitálni tudtuk az ellenfél palánk alatti kosarait, ennek köszönhetően kevés pontot kaptunk. A győzelemhez kellett, hogy nagyon jól dobtuk a hárompontosokat, ami a többi meccsen eddig hiányzott. A két új játékosunk beillesztése is sikerült, és úgy érzem, tudunk még ennél jobban játszani.

Farkas Dávid, a Sopron edzője: – Gratulálok a hazai csapatnak! Ilyen dobóformával nem is lehetett kérdés, ki nyeri a mérkőzést. Hiába próbáltunk minden védekezést, gyakorlatilag nem tudtunk mit kezdeni, extrábbnál extrább hárompontosokat kaptunk. A mai 10 fős keretünk az egész hét folyamán, sőt, általában minden héten összesen 4 különböző helyen edz, csak mérkőzéseken találkozunk, ez néha jól sül el, néha rosszul. Sajnos nehéz így csapatvédekezést kialakítani. Igyekszem beletenni a fiúkkal együtt a maximális munkát, de nehéz hétről hétre stabil teljesítményt nyújtani. Próbálunk tapadni az élmezőnyre. Tudjuk, hogy januárban sok helyen erősödnek a csapatok, de mi abszolút nem gondolkozunk ebben, továbbra is a fiataljainkban gondolkozunk és őket pörgetjük mérkőzésről mérkőzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában