Női röplabda

2024.01.08. 16:43

Minden labdáért megküzdöttek, Eb-kijutásért játszhatnak majd

Már az utolsó előtti fordulóban biztosította helyét a második, áprilisi selejtezőkörben az U20-as nöi röplabda-válogatott. A Mariborban rendezett első kört négy győzelemmel és mindössze egy vereséggel az ötödik helyen fejezte be a magyar válogatott, miután 3:2 legyőzte Csehországot a szegedi származású Baksa Pannával a soraiban.

Delmagyar.hu

Archív fotó: Karnok Csaba

A csehek kezdték jobban az ötödik helyért rendezett találkozót, amelynek első szettjében egyik csapat sem tudott kialakítani megnyugtató előnyt. A szövetség beszámolója úgy fogalmazott a mérkőzésről, a mieink nyitásfogadása akadozott, de az önbizalomtól duzzadó támadójátékunknak köszönhetően 25:21-re behúztuk az első felvonást.

A második szettben nem kezdtek jól a magyar lányok. A küzdelem dominált a labdákért, de hat ponttal így is megnyerték a másodikat a csehek, egyenlítve. 

A harmadik szettben egy cserének köszönhetően ismét azt az arcát mutatta a magyar válogatott, amelyet az elsőben. Két játékvezetői döntés viszont megfogta a csapatot, de a végén egy időkérést követően állva hagyták Baksáék a cseheket, 25:22 után 2–1-re vezettek ismét.

Ötpontos hátrányból csak egyre sikerült felzárkóznia Magyarországnak a negyedik szettben így 25:22-vel másodszor egyenlített Csehország, jöhetett a mindent eldöntő szett.

Erősen és jól kezdtek a magyarok lányok, amelynek köszönhetően nagyobb előnyre tettek szert. Ellenállhatatlanul játszottak, így egy pillanatig sem volt már kérdés, hogy melyik csapat nyer. A vége 15:5 és 3-2, az áprilisi második selejtezőtornán már a kontinenestornán való szereplés lesz a tét.

Magyarország–Csehország 3:2 (21, -19, 22, -22, 5)
Magyarország: Mikus 2, Jámbor 18, Tóth 3, Fekete 11, Erőss 20, Botyánszki 3. Csere: Baksa (liberó), Vértes, Szakály, Kiss L. 8. Szövetségi edző: Kőnig Gábor.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában