Helyi sport

2024.01.10. 12:11

Válogatott meccs, címvédés, edzőváltás – ez történt novemberben

Elbúcsúztunk a 2023-as évtől, ám sorozatunkban még felidézzük, mi minden történt a mögöttünk hagyott évben. Ebben a részben novembert összegezzük.

Delmagyar.hu

A Pick Arénában játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott.

Fotó: Árvai Károly

Több mint háromezer néző előtt egygólos vereséget szenvedett az NB I.-es Kecskeméttől a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a magyar kupában, így búcsúzott a sorozattól. A klub második csapata edzőt váltottnovember során, így az NB III.-as csapat irányítását Andorka Pétertől Bilics Igor vette át az őszi szezon folytatásában. 

Szegeden lépett pályára a férfi kézilabda-válogatott, amely felkészülési mérkőzésen győzte le Lengyelországot. A Pick Arénába később visszatért Juan Carlos Pastor, az OTP Bank-Pick Szegedet tíz éven át irányító szakembert meghívta a klub a Veszprém elleni rangadóra, a meccs végül veszprémi sikert hozott.

Zsinórban negyedik győzelmét szerezte meg az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, miután a Szolnokot is legyőzte az újszegedi sportcsarnokban.Nikola Lazics csapatának jó sorozata végül Körmenden megszakadt. 

Az MVM Szegedi Vízisport Egyesület nyerte meg a magyar szövetség tagszervezetei közötti összesített bajnoki pontversenyt. A hónap folyamán bejelentették, hogy nem versenyez tovább egy párban a

Nagy Bianka (MVM Szegedi VE) és Bragato Giada (Tiszaújváros), akik közösen két kvótát is szereztek a párizsi olimpiára Magyarországnak.

Egy 93. percben szerzett góllal nyert az éllovas Békéscsaba Hódmezővásárhelyen a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjában.

Eldőlt, hogy az SZVSE zárja az élen a vármegyei I. osztály őszét, a zárófordulóban ugyanakkor a Vasutasok nem léptek pályára a Hódmezővásárhelyi FC II. ellen, a meccset február elején pótolják.

Idegenben szerzett előnyt a férfi tekecsapat Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Szegedi TE, amely Zalaegerszegen tudott nyerni 5:3-ra.

Sorozatban harmadszor, összességében hetedik alkalommal ünnepelhetett spanyol csapatbajnoki címet a szegedi súlyemelő, Nagy Péter.

Két szegedi labdarúgó-edző, Vágó Fanny és Makra Zsolt is megszerezte a legmagasabb edzői képesítést, azaz az UEFA Pro Licencet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában