Helyi sport

2024.02.10. 20:48

A legvégéig nyílt csatát játszott, de végül kikapott Szolnokon az SZTE-Szedeák

A végjátékig harcban volt az SZTE-Szedeák a Szolnok vendégeként, még úgyis, hogy egy igencsak kétes ítélet után kulcsjátékosát veszítette az utolsó percekre.

Vajgely Pál

A Noah Locke elleni ítéletek döntő faktorral bírtak Szolnokon.

Fotó: Karnok Csaba

Az első négy akcióját egyaránt három ponttal fejezte be a Szolnoki Olajbányász a szombat esti bajnokin Két kettő plusz egy mellett Lukács és Thomas jegyzett egy-egy triplát, így bő két perc után, 14–2-nél időt kellett kérnie Nikola Lazicsnak, hiszen csak Woolridge két büntetője jelentette a szegedi pontokat. Bognár egy hármassal, majd Woolridge egy ziccerrel jelentkezett, amivel zárkózott a Szedeák, viszont kimaradt két ziccer, Lake pedig nagyon korán begyűjtötte a harmadik hibáját.

Ezt követően viszont fokozatosan kezdett összeállni a Szedeák játéka, és a remekelő Bognár Kristóf vezérletével tüntették el hátrányukat. Igaz, a szegediek magasemberének kérdéses faultja után dobhatott három büntetőt Eads, amivel nyolc ponttal, 30–22-re vezetett a Szolnok tíz perc után.

A második negyedben sokkal fegyelmezettebb volt a szegediek játéka, és 35–35-nél, Locke triplája után egyenlíteni tudott Nikola Lazics csapata. Sőt, Woolridge büntetője után a meccsen először már a Szedeáknál volt az előny, és továbbra is koncentráltan játszott a Szedeák, amely Mucza betörése után hat ponttal vezetett. Bognár egy híján a húsz pontot is elérte az első félidőben, de Pongó hármasa volt az első húsz perc utolsó megmozdulása – 43–40-re vezetett a Szedeák a nagyszünetben.

Szegedi pontokkal kezdődött a második félidő, Locke ziccere után hét ponttal vezetett a Szedeák. Hullámzó meccs volt, nem sokkal később ugyanis a Szolnok vezetett 54–53-nál. Hasonló mederben folytatódott a meccs, és döntetlenről, 67–67-ről vághattak neki a csapatok az utolsó negyednek.

Két perc után sem mozdult az állás döntetlenről (72–72), majd a három játékvezető került előtérbe: Noah Locke-ra ugyanis egymás után két, igencsak véleményes támadóhibát fújtak be, majd rögtön reklamálásért odaadták a technikait is, ezzel pedig a szegediek amerikai légiósa kipontozódott, hét perccel a vége előtt.

77–72 után azonban pillanatok alatt egyenlíteni tudott a Szedeák, miután Lake szerzett egy fontos triplát, 79–79. Mucza kosarával újra a szegedieknél volt az előny, majd Lake volt eredményes egy támadólepattanó után – de rövid idő alatt öt könnyű pontot engedett ellenfelének Nikola Lazics csapata, 86–83-ról jöhetett az utolsó két perc. Woolridge támadólepattanó után visszatett labdájára Durham egy hármassal válaszolt, 89–85 az utolsó perc előtt. Az idő nem a Szedeáknak dolgozott, Jovanovics keze pedig nem remegett meg a büntetőknél, ez pedig döntőnek bizonyult a végjátékban, így végül 94–90-re a Szolnok nyerte a szoros csatát.

Érdekes volt, hogy a szolnoki szurkolók egy győztes mérkőzést követően a klub ügyvezetőjének, Csősz Tamásnak a távozását követelték. A válogatott szünet előtt szerdán még egy hazai meccs vár a Szedeákra, február 14-én a Körmend érkezik az újszegedi sportcsarnokba.  

Szolnoki Olajbányász–SZTE-Szedeák 94–90 (30–22, 10–21, 27–24, 27–23)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 20. forduló. Szolnok, Tiszaliget Aréna, 1500 néző. Vezette: Mészáros, Söjtöry, Szilágyi.
Szolnok: Pongó Má. 3/3, Eads 13/3, Lukács 10/6, THOMAS 17/6, Wiggins 13. Csere: Durham 17/9, JOVANOVICS 14, Rudner, Pallai 4, Révész 3. Vezetőedző: Szarvas Gábor.
SZTE-Szedeák: WOOLRIDGE 23, Locke 18/3, Cohill, BOGNÁR 21/3, Lake 11/3. Csere: Bailey 7/3, Zsíros 6/6, Mucza 4, Balogh, Mayer. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Kipontozódott: Locke (33.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában