Három hónap után játszanak ismét

2024.02.29. 19:14

A rájátszásban folytatja a Szeged és a Szentes a férfi OB I.-ben

A rájátszás középszakaszával folytatódnak a férfi vízilabda OB I. küzdelmei szombaton este. A Zue.hu Szegedi VE a felsőházban a címvédő Ferencvárost fogadja 17 órától, míg az alsóházban az Eger lesz a Metalcom Szentes vendége.

Becsei Dávid

Egy, de inkább két mérkőzést kell megnyerniük a szegedieknek ahhoz, hogy elérjék a szegedi céljukat.

Fotó: Karnok Csaba

Ez a harmadik idénye a Szeged vezetőedzőjeként Kiss Csabának, mialatt a Tisza-partiak második alkalommal jutottak be a legjobb nyolc közé. Tették ezt a nyolcadik helyen, kettészakítva a mezőnyt, ugyanis az előttük lévő hét együttestől kikaptak, míg a mögöttük végző hatot egyaránt legyőzték. A felsőház nyitányán a világklasszisokat felvonultató zöld-fehérek érkeznek a Tiszavirág Sportuszodába.

– Eddig sem voltak könnyű mérkőzéseink, de most már csak olyan csapatokkal játszunk, amelyeknél mindnél az a minimális elvárás, hogy minket legyőzzenek – vetítette előre a bajnoki felsőház erejét Kiss Csaba, a szegediek vezetőedzője. Mi viszont nem szeretnénk a pofozógép szerepét betölteni, így az a minimális elvárás, hogy ne a nyolcadik helyen fejezzük be a középszakaszt – folytatta.

Kiss Csaba, a Zue.hu Szegedi VE vezetőedzője.
Fotó: Török János

Az alapszakasz során a szegediek tizennyolc pontot gyűjtöttek, míg a hetedik Kaposvár tizenkilencet, a hatodik Honvéd pedig már huszonötöt. Kiss Csaba úgy fogalmazott, a Ferencváros ellen a legfontosabb, hogy megtapasztalják a nemzetközi szintet a világklasszisokkal szemben a fiatalok, de lesznek olyan meccsek a felsőházban amelyekre “ráfekszenek”, mert az előrelépéshez a tabellán egy, de inkább két találkozót nyerniük kell.

Az alsóházban kezdi a tavaszt a Metalcom Szentes. A játékosként olimpiai bajnok Kis Gábor úgy érzi, sikerült minden munkát elvégezniük, a hosszú szünet után már jól jön végre a tétmeccs. Rögtön egy “hatpontos” rangadóval indítanak itthon, hiszen azt az Egert fogadják, amely hozzájuk hasonlóan hét pontot gyűjtött az alapszakaszban.

– Elvégeztük az eltervezett munkát, várjuk a bajnoki folytatást. Régen játszottunk már tétmeccset, ami nem jó, ezért fel kell készülnünk arra, hogy biztosan döcögős lesz a játékunk – jegyezte meg Kis Gábor vezetőedző.

Kis Gábor (balról), a Metalcom Szentes vezetőedzője.
Fotó: Vidovics Ferenc

Hozzátette, elérték az a pontot, amit elakartak fizikálisan és taktikailag. Inkább az a kérdés, hogy mennyi idő alatt stabilizálódik a játékuk, hiszen bajnokin teljesen más reprodukálni az edzésen jól begyakorolt dolgokat.

– Az alsóházban minden meccsre úgy készülünk, hogy nyerni szeretnénk, de természetesen tudjuk, itt is vannak nálunk erősebb csapatok. Ilyen az első ellenfelünk, az Eger is, de pozitív szemléletre ad okot, hogy idegenben sikerült őket meglepni és pontot rabolni tőlük – vélekedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában