Helyi sport

2024.02.25. 16:53

A váltóval is aranyat nyert a junior vb-n Somodi Maja

Két junior világbajnoki címet szerzett Gdanskban a Szegedi Korcsolyázó Egylet sportolója.

Delmagyar.hu

A világbajnoki aranyérmes magyar csapat.

Fotó: Hunskate

Szombaton egyéniben, az 1500 méteren nyert aranyérmet a junior korosztály számára a lengyelországi Gdanskban megrendezett világbajnokságon Somodi Maja.

A Szegedi Korcsolyázó Egylet rövidpályás gyorskorcsolyázója az esemény zárónapján a női váltóval volt érdekelt a fináléban: a Somodi Maja, Schönborn Melinda, Szigeti Dóra, Végi Diána Laura összeállítású négyes a fináléban 4:27.839 perces idejével fölényesen, több mint egy másodperces előnnyel diadalmaskodott az olasz négyes előtt. Harmadikként a lengyelek értek célba, míg a dél-koreai kvartett nem állt rajthoz.

Egyéniben az 1000 méteres versenyeket rendezték, ebben Szigeti és Somodi szerepelt a legjobban, mindketten a negyeddöntőben búcsúztak, előbbi 13., utóbbi 14. lett.

A magyar csapat így két aranyéremmel zárta a lengyelországi junior vb-t, Somodi Maja pedig kétszeres junior világbajnokként térhet haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában