Helyi sport

2024.02.10. 06:00

Az éllovas után a másodikat is elkapta a Vásárhelyi Kosársuli

Zsinórban az ötödik sikerét aratta a vásárhelyi férfi kosárlabdacsapat, amely a Tiszaújvárost is legyőzte.

Delmagyar.hu

Öt győzelem után Pécsett játszik a Kosársuli péntek este.

Fotó: Hunbasket.hu

Mindkét gárda zsinórban négy győzelemmel a háta mögött várhatta a péntek esti bajnokit, amelyet a vásárhelyiek kezdtek jobban, hamar tíz pont közeli előnyre tettek szert 14–5-nél. A folytatásban 19–9-nél meg is volt a tíz pont, ám a negyed hajrájára felzárkóztak a vendégek. Olyannyira, hogy 28–27-nél csak egy pont volt a különbség, majd mindkét oldalon több ziccer is kimaradt – 33–34-nél pedig már a Tiszaújváros vezetett. A nagyszünetben három ponttal a vendégeknél volt az előny, 40–43.

Felpörgette a játékát a Kosársuli a harmadik negyed elején, Rosic kosara után újra előnyben voltak a vásárhelyiek, akik lendületben is maradtak, és nyolcpontos előnyből várhatták az utolsó tíz percet.

Bár 11 is volt a Kosársuli fórja, Gáspár visszahozta a Tiszaújvárost négy pontra, majd Bán trojkáival 73–73-nál egálról jöhetett a végjáték. Innen a Kosársuli került újra előnybe, majd labdát szereztek a hazaiak, Kocsis sportszerűtlen faultjával pedig eldőlt a meccs – a Vásárhelyi Kosársuli szerezte meg zsinórban az ötödik győzelmét. A vásárhelyiek közül a két nemrég igazolt játékos ezúttal is remekelt, Orgona Gergő 13 pontos, 13 lepattanós dupla-duplát produkált, míg Uros Rosic 27 pontjával a teljes mezőny legeredményesebbjének bizonyult.

A Kosársuli jövő pénteken az NKA Universitas Pécs II. vendége lesz.

Vásárhelyi Kosársuli–Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 78–75 (26-21, 14-22, 25-14, 13-18)
Férfi kosárlabda NB I./B, zöld csoport, 19. forduló. Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 450 néző. Vezette: dr. Varga Zoltán, Farkas Péter Gábor, Nagy Bence.
Kosársuli: Borbáth 2, Balogh 10/6, Rosic 27/12, Bálint 10, Orgona 13. Csere: Kelemen 7/3, Pinnyei 2, Knyur 5/3, Kass, Bősz 2. Edző: Utasi Gábor, Saša Vejinović.
Tiszaújváros: Bán 10/9, Lakatos 8, Molnár 3/3, Kocsis 4, Gáspár 19/3. Csere: Orliczki 7, Kiss 2, Kovács 17/6, Okoh 2, Csák 3/3. Edző: Lekli József, Vida Zoltán.

Utasi Gábor, a Vásárhelyi Kosársuli edzője:Egy újabb nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a Tiszaújvárostól azt kaptuk, amire számítottunk. Egy nagyon jól összerakott csapat, bárki tud kosarat szerezni. Egy nagyon hullámzó mérkőzés volt, hol az egyik, hol a másik csapat védekezett jobban. Döntő szituációban mi tudtunk felülkerekedni, ez döntött a javunkra. Gratulálok a csapatomnak ehhez a győzelemhez!

Lekli József, a Tiszaújváros edzője: Gratulálok a csapatomnak, mert szerintem nagyon jól játszottunk. Végig meccsben voltunk, egy labdás meccs volt. A végén történtek értelmetlen dolgok, szerintem a hazai csapat javára, de hozzáteszem, hogy nem erre kell fognunk ezt a meccset. Voltak olyan hibák, amiket megbeszéltünk, hogy nem történhetnek meg, és ez okozta úgymond a vesztünket. Megvoltak a lehetőségeink, hogy átvegyük a vezetést. Gratulálok a győzelemhez a hazai csapatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában