Az MVM Szegedi VE két evezőse is a legjobb lett

2024.02.20. 08:07

Bajnoki címet nyertek

Mosonmagyaróváron rendezték meg az ergométeres evezős országos bajnokságot, amelyen az MVM Szegedi VE két versenyzője, Hajdu András és Kéri Nóra bajnok lett.

Mádi József

Kéri Nóra a serdülők között lett országos bajnok.

Fotó: MVM Szegedi VE

Négy érmet szereztek, és szinte mindannyian egyéni csúcsot értek el az MVM Szeged evezősei a 34. ergométeres országos bajnokságon és az itthoni felmérőn. A Tisza-partiak húsz fős csapattal szerepeltek Mosonmagyaróváron, a legtöbben az ifjúságiaknál (9 fő) voltak érintve, de pár év szünet után újra volt masters induló Kitka Gergő személyében.

A szegedi győztesek közül Hajdu András tovább javította az eredményét, 6:17,4 perces idővel ismét ifjúsági világbajnoki szintet teljesített.

Hajdu András kiválóan versenyzett, és első lett (Fotó: MVM Szeged VE)

Kéri Nóra a serdülő I. korcsoportban a tavalyi 1500 méteren elért teljesítményét idén már 2000 méteren húzta végig, amelynek aranyérem lett a jutalma. Dicséret illet mindenkit a szegediek közül a versenyen nyújtott teljesítményéért, mert az összes induló az egyéni legjobbját teljesítette.

Az ergométeres figyelem legközelebb április 7-re irányul, mert akkor lesz a következő lehetőség a szintidők teljesítésére. Időközben megkezdik a válogatott céllal edzők a vízi munkát a március 23-án tarzandó hosszútávú versenyre is.

Az MVM Szegedi VE ergométes országos bajnokságon elért eredményei, elsők: Hajdu András (ifjúságiak), Kéri Nóra (serdülő I.). Harmadikok: Csókás Kira (serdülő II.), Dabup Benjamin (serdülő I.). Negyedik: Moór Ádám (serdülő II.). Ötödik: Kovács Viktória (serdülő I.). Hatodik: Kitka Gergely (masters). Hetedikek: Somogyi Dorka (ifjúsági), Hajdu Márton (ifjúsági), Varga Benjamin (tanuló IV.). Nyolcadikok: Horpácsy Kristóf (U23 könnyűsúly), Szabó Napsugár (ifjúsági), Rácz Regő (ifjúsági), Rácz Rajmund (tanuló IV.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában