Már be is mutatkozott új csapatában

2024.02.17. 14:35

Beteljesült az álma, Szegedre igazolt a 206 cm-es brazil óriás

Erős ütések, nyugodt játék, szerény személyiség. Így jellemezte új játékosát, Gabriel Trindade Da Rochát az extraligás Vidux-SZRSE férfi röplabdacsapata. A 206 centiméter magas center segítségével szeretnének bejutni a felsőházi rájátszásba a szegediek.

Becsei Dávid

Gabriel Trindade Da Rocha.

Fotó: Kocsis Alíz

– Sok tapasztalatot szereztem a brazil ligákban és utánpótlás válogatottakban, így alig vártam, hogy ezt Európában is tudjam kamatoztatni. Mindent beleadok, hogy a szezon legfontosabb szakaszában segítsem az új csapatomat. Természetesen megragadom az alkalmat, hogy első külföldi klubomban tovább fejlődjek – mondta bemutatkozó videójában a szegediek új brazil légiósa.

Gabriel Trindade Da Rocha a Dág ellen már bemutatkozott a pályán is a Vidux-Szegedi RSE-ben. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, nehéz meccs volt, de fontos tanulságokkal szolgált. Dicsérte a csapategységet, amely a legnehezebb pillanatokban is jellemezte új csapatát, így kifejezetten bizakodó a rájátszást illetően.

– Óriási lehetőség számomra, hogy Európában röplabdázhatok, ez egy beteljesült álom – jegyezte meg. A szegediek vezetőedzője, Berkes Zoltán is centerként játszott, így Gabriel rengeteget tanulhat tőle posztspecifikusan is.

A Vidux-SZRSE legközelebb vasárnap 15 órakor lép pályára az Extraliga alapszakaszában Dunaújvárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában