Helyi sport

2024.02.02. 07:00

Egy játékossal bővült az SZVSE kerete

Sorozatunkban összegezzük, milyen félévet zártak a labdarúgó vármegyei I. osztály csapatai, és hogyan készülnek a tavaszi folytatásra. Az utolsó részben az őszi bajnok SZVSE-nél érdeklődtünk.

Vajgely Pál

Komoly győzelmi szériát tudhatnak maguk mögött a Vasutasok.

Fotó: Gémes Sándor

Imponáló teljesítményt nyújtott az SZVSE-G-Falc Kft. a vármegyei I. osztály őszi idénye során. A csapat ugyan egy Kiskundorozsma elleni vereséggel kezdett, ám ezt követően zsinórban 13 győzelmet aratott, így hétpontos előnnyel vezeti a ligát a Tiszasziget előtt.

Tavaly is jó szériában zártuk le a szezont, és az előző bajnokságban szerepelt csapatunkra építettünk, nyáron kevés volt a változás a keretben. Hosszú ideje építkezünk, bíztunk a sikeres szereplésben, de ezzel talán a saját magunk elvárásait is picit túlteljesítettük – mondta lapunknak Kelemen Balázs, az SZVSE edzője.

A csapat hétvégén már bajnokit játszik, hiszen a Hódmezővásárhelyi FC II. elleni, őszi idényből elmaradt találkozót pótolják, ezzel rajtol el a 2024-es év a vármegyei labdarúgásban. Szombaton 16 órától a petőfitelepi Szalai „Dzsínó” István sporttelepen játszanak majd, mivel próbálják kímélni az SZVSE-pálya talaját, ahová két meccs után majd visszatérnek a Vasutasok, azaz csak ideiglenesen lesz más hazai pályája az őszi bajnoknak.

Amennyiben sikerül a bajnoki címet megszereznünk, még ott van az osztályozót, ezt fejben tartva készültünk, és nem kezdtük el hamarabb a munkát. Próbáltunk frissek maradni, a játékosaink nagyrésze kispályás teremtornákon szerepelt, de elsősorban a sérülések elkerülésén volt a fókusz – tette hozzá Kelemen Balázs.

Ami a csapat keretét illeti, a 19 éves Laczi Barnabás visszatér az SZVSE-hez, ő nagypályán legutóbb a Kiskundorozsmában játszott, míg az ősszel csupán egy bajnokin pályára lépett Rádai Bálint esetében elképzelhető a távozás, azaz továbbra is az eddigi magra alapoznak a csapatnál.

Az SZVSE-re a korai rajtot követően hamar rangadó is vár, hiszen február 17-én a Tiszaszigetet fogadják, előtte pedig Makón van jelenésük a bajnokságban. 

Nagyon jól, de rosszul is kijöhetünk ebből a periódusból. Az elsődleges célunk, hogy lehetőleg ne csökkenjen az előnyünk az üldözőnkkel szemben a Tiszasziget elleni rangadót követően – zárta Kelemen Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában