Helyi sport

2024.02.08. 10:02

Fábián Bettinával a soraiban lett bronzérmes a nyíltvízi váltó

A csapatversennyel zárult a világbajnokság a nyíltvízi úszók számára, a végén félperces hátrányt dolgozott le a magyar csapat, és bronzérmet szerzett.

Delmagyar.hu

Fábián Bettina bronzot nyert a magyar váltó tagjaként.

Fotó: Istvan Derencsenyi/World Aquatics

A Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar váltó bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók csütörtöki csapatversenyében.

Kezdésnek a szegedi Fábián Bettina ugrott vízbe, aki a dohai vb-n korábban, a 10 km-es futamon olimpiai kvótát szerzett. Az FTC-ben sportoló úszó a 13. helyen adta át a váltót, majd fokozatosan dolgozták le a hátrányukat a magyarok: a váltó negyedik embere, Rasovszky Kristóf félperces hátrányt dolgozott le a németekkel szemben,  végül a harmadik helyen ért célba a magyar csapat.

Az volt a cél, hogy maradjak az élbolyban, ez nem sikerült sajnos, ezért dühös is voltam, amikor kiszálltam a vízből, de abszolút mindent kiadtam magamból. Le a kalappal a fiúk és Mira előtt, mindenki kiadta magából a maximumot, büszke vagyok magunkra! – nyilatkozott a futamot követően az M4 Sportnak Fábián Bettina.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában