Idén 7 gólnál tart az NB III.-ban

2024.02.12. 22:05

Gólerős szegedi támadóval erősített a HFC

Bejelentette első téli érkezőjét a HFC NB III.-as labdarúgócsapata. Néhány napja a távozóik névsorát már közzétették a vásárhelyiek.

Becsei Dávid

Szűcs Róbert (balról), a HFC sportigazgatója, valamint az első téli érkező, Busa Bence.

Forrás: a Hódmezővásárhelyi FC Facebook-oldala

Tapasztalt csatárként bemutatott támadóval erősítette meg játékoskeretét a Hódmezővásárhelyi FC. A 29 éves Busa Bence a szintén NB III.-as, csoporttárs Szolnoktól igazol a HFC-hez. A szegedi származású futballista a 2023–2024-es szezon őszi idényében tizenöt harmadosztályú meccsen hat gólt szerzett, valamint egyszer a Magyar Kupában is betalált.

Busa a Szolnok mellett megfordult az NB III.-ban a SZEOL SC-vel, a Mórahalommal, a Makóval és a Dabassal is, míg az előző idényben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgójaként kétszer kapott lehetőséget az NB II.-ben csereként, a fiókcsapatban huszonhat meccsen huszonhét gólt szerzett a vármegyei I. osztályban. Korábban a 2021–2022-es NB II.-es kiírásban ötször volt eredményes szolnoki mezben.

– Bencét több alkalommal is megkerestem, örülök, hogy ezúttal élt a lehetőséggel. Jó felépítésű, dinamikus játékos és sok tapasztalatot gyűjtött az évek alatt, így rutinjával segítséget jelenthet a támadóharmadban. Pályafutása alatt mindig gólokkal és gólpasszokkal járult hozzá klubjai sikeréhez – mondta az igazolás kapcsán Szűcs Róbert, a Hódmezővásárhelyi FC sportigazgatója.

A HFC jelenleg az NB III. Dél-keleti csoportjának tabelláján a negyedik helyen áll, míg Busa korábbi csapata, a Szolnok nyocadik.

Korábban a vásárhelyiek bejelentették, hogy a csapatkapitány Ondrejó Tamás mellett távozik a klubtól télen Juhász Jónás, Vladul Stefan, Tóth Dániel és Dobronoky Viktor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában