25 nap alatt 6 meccs a programjuk

2024.02.02. 18:19

Gyöngyösön kezdi a tavaszt a Pick Szeged

Nyolc napja még Kölnben játszott Európa-bajnoki helyosztót a magyar–szlovén meccsen az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának öt játékosa, ma 18 órától pedig már Gyöngyösön vár rájuk magyar bajnoki összecsapás. Beindul a nagyüzem, huszonöt nap alatt hat tétmeccset játszanak a Tisza-partiak.

Becsei Dávid

Garciandía a csoportkör után visszatért Szegedre, mivel a spanyol válogatott nem jutott tovább a középdöntőbe az Európa-bajnokságon.

Fotó: Török János

Megkezdődik a férfi kézilabda NB I. tavaszi idény,féltávnál a Pick Szeged a második helyen áll a tabellán huszonnégy ponttal, tizenkét győzelemmel és egy vereséggel. A mai vendéglátó, a HE-DO B. Braun Gyöngyös a középmezőnyben a nyolcadik pozíciót foglalja el. Bíró Balázs vezetőedző csapata tizenegy pontot gyűjtött eddig. Otthon legyőzték a PLER-t, a Komlót, a Fejér-B.Á.L. Veszprémet és a Balatonfüredet, míg idegenben Dabason nyertek, a Csurgóval pedig hazai környezetben játszottak döntetlent. Decemberben a tatabánya ellen zártak otthon, akkor nagy csatában 26–25-re nyert a Bányász Gyöngyösön.

Nem a Szeged elleni bajnoki lesz az első tétmérkőzése a Gyöngyösnek 2024-ben, mivel kedden a Ferencváros vendégeként már pályára léptek a Magyar Kupában. A zöld-fehérek esélyeshez mérten győztek 32–26-ra, így a négyes döntőbe jutásért játszhatnak a következő körben, amikor már a Pick és a címvédő Telekom Veszprém is becsatlakozik a küzdelmekbe.

Ami pedig a Szeged és a Gyöngyös közös történelmét illeti, előbbi klub kimutatása szerint a mai lesz a két együttes harmincadik találkozója. Ezekből a Pick huszonhétszer nyert, egyszer kikapott és egyszer döntetlent játszott. Legutóbb a Pick Arénában a 2023–2024-es szezon nyitófordulójában mérték össze tudásukat, akkor a hazaiak 37–28-a nyertek. Akkor a szegedi házi gólkirály, Mario Sostaric nyolcszor, Luka Stepancic pedig hatszor volt eredményes.

Tatabányán szerezhetnek olimpiai kvótát

A párizsi olimpia selejtező tornáján a magyar férfi kézilabda-válogatott Tatabányán játszhatja mérkőzéseit. A Magyar Kézilabda-szövetség tájékoztatása alapján a 3. csoport küzdelmeit a 6200 férőhelyes csarnokban rendezik meg március 14. és 17. között. A magyarok sorrendben Tunéziával, Norvégiával és Portugáliával játszanak. Az olimpiára a csoport első két helyezettje kvalifikálja magát.

Az már korábban kiderült, hogy a női válogatottunk is itthon léphet pályára kvalifikációs tornán, amelynek a helyszíne a debreceni Főnix csarnok lesz április 11. és 14. között Spanyolország, Kamerun és Japán részvételével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában