Helyi sport

2024.02.04. 10:01

Hosszabbításban szerezte meg zsinórban negyedik győzelmét a Kosársuli

Drámai csatában győzte le a sereghajtót, és egymás után negyedik sikerét aratta a Vásárhelyi Kosársuli.

Delmagyar.hu

Ezúttal is hosszabbítást követően győzött a Százhalombatta ellen a Kosársuli.

Fotó: Hunbasket.hu

Akárcsak az őszi, vásárhelyi meccsen, ezúttal is hosszabbítás döntött a Százhalombatta–Vásárhelyi Kosársuli párosításban, és ezt is a vásárhelyiek tudták behúzni.

Az első negyed szoros játékát követően a második játékrész elején egy 7–0-ás futással lépett meg a Kosársuli ellenfelétől, majd Orgona triplája után már kilenc pont volt a vásárhelyiek előnye 29–38-nál. Csakhogy erre kilenc hazai pont érkezett válasz nélkül, így rögtön egál lett, viszont a nagyszünet előtt megrázta magát a Kosársuli, és hat ponttal vezetett húsz perc után, 44–50.

Balogh kosara után már kétszámjegyű különbséggel vezetett a Vásárhely 44–55-nél, és bár végig előnyben is játszottak a vendégek, a negyedik negyedben mégis új meccs kezdődött.

A 32. percben 74–73-nál ugyanis már a hazaiaknál volt az előny, mi utöbb, nem sokkal később már öt pont volt a Százhalombatta fórja. Az utolsó előtti percre 88–89-es állással érkeztek meg  csapatok, majd Fossong hármasával már úgy tűnt, megnyerheti a meccset a Százhalombatta, de nem remegtek meg a vásárhelyi kezek a végjátékban a büntetőknél – 93–93-ról jöhetett a hosszabbítás.

Orgona tripla, majd Bálint két jó büntetője következett, de erre egy 6–0-ával felelt a Százhalombatta, 99–98. Egy percig nem született újabb pont, majd jött Uros Rosics, a vásárhelyiek nemrég igazolt játékosa pedig egy kettő plusz egyet, majd két büntetőt is értékesített, öt pontjával pedig eldöntötte a mérkőzést – a Kosársuli játékosa 35 pontos, 12 lepattanós dupla-duplával vállat oroszlánrészt csapata sikeréből.

A vásárhelyiekre jövő pénteken, február 9-én a második helyen álló Tiszaújváros vár, a meccset 18.30-tól rendezik a Hódtói sportcsarnokban.

Utasi Gábor:Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A játékosok megmutatták, hogy szoros meccsen is helyén a szívük. Sajnos ma a védekezésünk nem igazán működött, túl sok volt az egyéni, apró hiba, amit ellenfelünk azonnal kosárral büntetett. De a győzelem megvan és ez volt a cél. Jövő héten lehet meg hazai pályán zsinórban az ötödik győzelem, amit fontos mérföldkő lesz. Jöjjön mindenki és hajszoljuk bele a csapatot egy újabb sikerbe!

Százhalombattai KSE-Vásárhelyi Kosársuli 100-104 (25-23, 19-27, 23-21, 26-22, 7-11) hosszabbítás után
Férfi kosárlabda NB I./B, Zöld csoport, 18. forduló. Százhalombatta, kosárlabdacsarnok. Vezette: Pécsi, Földesi, Propszt.
Százhalombatta: Csík 35/9, Seregély 5/3, Tóth 16/9, Kovács S. 15/9, Láncos 4.
Cserék: Montai 12/3, Novák 10/3, Fossong 3/3, Kövér, Gaál, Rácz, Kovács M. Vezetőedző: Horváth Balázs.
Kosársuli: Rosic 35/15, Borbáth 7/3, Balogh 3, Bálint 18/6, Orgona 18/12. Cserék: Kelemen 7/3, Pinnyey 6, Kass 5/3, Bősz 3/3, Knyur 2. Edzőpáros: Utasi Gábor, Saša Vejinović.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában