Helyi sport

2024.02.16. 07:00

Két játékos érkezett a zsombói csapathoz

Hamarosan beköszönt a tavaszi szezon a labdarúgó Csongrád-Csanád vármegyei II. osztályú csapatoknál is. A rajt előtt a csapatoknál érdeklődünk, hogyan várják az idény folytatását, ezúttal a Zsombónál érdeklődtünk.

Vajgely Pál

Illusztráció: Földi Imre

Három szezont töltött el a vármegyei III. osztályban, majd az előző kiírásban elért bronzérmet követően a 2023-24-es szezont már egy ligval fentebb kezdhette meg a Zsombó. Az újonc ugyan az első öt mérkőzését elveszítette, ám ezt követően egy bravúros győzelemmel megszerezte első pontjait, hiszen a zsombóiak közel fél órát emberhátrányban játszva győzték le a Mártélyt. Akadtak ugyan szoros mérkőzései a gárdának, ám további pontszerzés csak az ősz végén következett, amikor a sereghajtó Apátfalvát tudta legyőzni a Zsombó, az újonc így hat ponttal a tabella utolsó előtti helyéről várhatja a tavaszi folytatást.

Mi most tanuljuk ezt az osztályt, a tavasszal pedig megpróbálunk felzárkózni a középmezőnyhöz. Azt gondolom, a játékosállományunk alkalmas is erre, csak egy picit hozzá voltunk kényelmesedve a vármegyei III. osztályhoz, itt már komolyabb mérkőzéseink vannak – jegyezte meg lapunknak Mihálffy Zsolt, a Zsombó edzője.

A felzárkózásra egyébként jó esélyei is lehetnek a zsombóiaknak, hiszen az előttük álló Tömörkény, Röszke, Csanytelek trió egyaránt csak hét pontra van a csapattól, és a tavaszi harmadik fordulóban éppen a Röszke lesz majd a Zsombó ellenfele, azaz hamar akár közelíthetnének is a riválisokhoz.

A bajnokság majd március első hétvégéjén folytatódik, így a Zsombónál is javában zajlik már a téli felkészülési munka. A csapat a bajnoki rajtig biztosan játszik a Csólyospálossal, valamint a Kübekházával. A gárda őszi keretéből nem távozott senki, két érkezője viszont van a csapatnak. A 17 éves Leidecker Martin a DAFC Szegedtől tér vissza a Zsombóhoz, míg a 24 éves Nagy Bence a Pest vármegyei II. osztályú Kismaros csapatától érkezett Zsombóra.

Így készülnek a tavaszi folytatásra a vármegyei II. osztály csapatai:

Apátfalva

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában