Helyi sport

2024.02.07. 15:00

Nyárra kiegyenesedne az apátfalvi klub

A labdarúgó vármegyei I. osztályt követően a második liga csapatainál is érdeklődünk, miképp várják a hamarosan esedékes tavaszi rajtot. A sorozat első részében az Apátfalva helyzetét jártuk körül.

Vajgely Pál

Az apátfalvi csapat számára fontos lenne, hogy elkapja a ritmust a tavasz elején.

Fotó: Csordás Gábor

Az utóbbi két és fél szezon során összesen két meccset tudott nyerni az apátfalvi labdarúgócsapat. A vármegyei I. osztályból való búcsút követően tavaly sikerült ez a két győzelem, az idei vármegyei II. osztály féltávjánál viszont nyeretlenül, két pontot szerezve áll a sereghajtó pozíciójában az Apátfalva. A csapat irányítását a nyáron a négy év után visszatérő Koczkás Zoltán vette át. 

Úgy látom, most vagyunk a gödör alján. Próbáljuk minimalizálni a veszteségeket, elsősorban az ifjúsági csapatra kell támaszkodnunk. Nem adjuk fel, hiszen van még tizenhárom forduló, megpróbáljuk elérni a lehetetlent, és bentmaradni. Ha sikerülne odaérnünk a tizenkettedik helyre, az számunkra olyan lenne, mintha bajnokságot nyernénk. Sok olyan mérkőzésünk volt az ősszel, amikor csak öt felnőtt labdarúgónk volt, a többiek ifjúsági korúként játszottak. Papíron ugyan megvagyunk létszámban, de munkahelyi elfoglaltságok miatt rendre sok hiányzónk volt. Biztos vagyok benne, hogy nyárra minden szempontból kiegyenesedik az egyesület – mondta lapunknak Koczkás Zoltán, a csapat edzője.

A csapat március 9-én, a St. Mihály elleni hazai meccsel nyitja a bajnokság tavaszi szezonját, így már két hete közösen dolgoznak a kerettagok. Eddig teremben készültek, viszont az időjárás jobbra fordultával már kültéri tréningeken is gyakorolnak az apátfalvi játékosok. Hétvégén az UTC ellen következik az első felkészülési meccs is, a programban a Makó II., majd a Nagylak elleni meccs szerepel, és még egy ellenfelet keresnek a rajtig. Ami a keretet illeti, Cseszkó Imre távozása már biztos, aki Mártélyra igazol, míg ketten érkezhetnek, ám a transzferek hivatalossá válására még várni kell.

Azt gondolom, ha a tavasz elején tudnánk nyerni egy, esetleg két meccset, az átszakíthatna egy gátat. Csak egy nagyobb arányú vereségünk volt az ősszel, bízom benne, hogy tavasszal nagyobb létszámmal dolgozhatunk majd, és a fiatal játékosaink is rutinosabban állnak majd a meccsekhez – zárta Koczkás Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában