Helyi sport

2024.02.24. 10:12

Tovább robog a Kosársuli, zsinórban a hetedik meccsét is megnyerte

A Dunaharaszti is kapitulált a Hódtói sportcsarnokban, egymás után a hetedik meccsét nyerte meg a vásárhelyi csapat. Továbbra is harcban a rájátszásért a Kosársuli.

Delmagyar.hu

Hazai pályán aratott újabb győzelmet a Kosársuli.

Fotó: hunbasket

Két jó formában lévő csapat találkozott péntek este a Hódtói sportcsarnokban a férfi kosárlabda NB I./B Zöld csoportjában, hiszen a Vásárhelyi Kosársuli hat győzelemmel a háta mögött fogadhatta azt a Dunaharasztit, amely legutóbbi öt meccséből négyet is megnyert. Kelemen betegsége miatt keveset játszott a vásárhelyiek közül a találkozón, amelyet kiválóan kezdett a Kosársuli, 7–0 után kértek időt a vendégek. Az ötödik percben, 10–10-nél ugyan egyenlítettek a vendégek, majd 13–12 után egy 8–0-ás futással lépett meg ellenfelétől a Hódmezővásárhely.

Újabb győzelmet aratott a sárgamezes Kosársuli.

A második negyed elején először volt kétszámjegyű a különbség 34–23-nál, és 42–25-nél már a húszpontos előnytől sem állt messze a Kosársuli, végül 13-al, 42–29-re vezetett a nagyszünetben a hazai gárda.

A harmadik negyed közepén Pafféri hármasa után már csak hat pont maradt, de 47–41-nél Orgona is bedobott egy távolit, majd Balogh zsákolt, Rosic pedig öt pontot tett a közösbe – visszaállt a megnyugtató előny 58–43.

A negyedik negyedben bokasérülése miatt Pinnyey szállt ki a meccsből, és bár a támadása akadozott a Kosársulinak, de védekezésben jól működött, és nem engedte közel az ellenfelét. Végig tartotta a tíz pont körüli különbséget a Vásárhely, amely végül 13 ponttal, 72–59-re nyert, és ezzel folytatódott a győzelmi széria, zsinórban hetedik sikerét aratta, ezzel továbbra is harcban van a rájátszást jelentő helyek valamelyikéért.

A Kosársulira most két idegenbeli meccs vár a bajnokságban, március 2-án az Eger, egy héttel később pedig a szintén play-offért küzdő Nagykőrös vendége lesz a csapat.

Utasi Gábor, a Vásárhelyi Kosársuli edzője: Nagyon fizikális mérkőzésen vagyunk túl. A győzelmünket annak köszönhetjük, hogy sikerült védekezésben felülkerekedni ellenfelünkön. A támadásunk időnként döcögött, de védőoldalon tudtuk kompenzálni. Gratulálok a fiúknak a zsinórban hetedik győzelemhez!

Ughy Albert, a Dunaharaszti edzője:Gratulálok a hazai csapatnak, a meccs összképét nézve teljesen megérdemelten nyertek! Sajnos az első félidőben a védekezésünk teljes káosz volt, a támadásunk pedig az egész meccsen nagyon passzív volt. Nem voltunk kellően agresszívak a saját játékunkból, úgyhogy végig futottunk az eredmény után. A jobb csapat győzött. Szeretném elmondani, hogy az utolsó 4-5 játékvezetői ítéletet nem értettem – agresszív, kemény, de végletekig sportszerű meccs volt, teljesen felfoghatatlan, hogy erre mi szükség volt.

Vásárhelyi Kosársuli-Dunaharaszti MTK 72-59 (25-18, 17-11, 16-14, 14-16)
Férfi kosárlabda NB I./B Zöld csoport, 21. forduló. Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 520 néző. Vezette: dr. Varga, Drenyovszki, dr. Danka.
Kosársuli: Rosic 19/6, Borbáth 9, Balogh 2, Pinnyey 9/3, Orgona 18/9. Cserék: Bálint 11/3, Bősz 2, Kass 2, Kelemen, Knyur. Edzőpáros: Utasi Gábor, Saša Vejinović.
DMTK: Pafférfi 14/12, Simonics O. 2, Boinitzer 6, Rozs 10, Joó 23/3. Cserék: Imolay 4, Fekete, Simonics L. Vezetőedző: Ughy Albert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában