Helyi sport

2024.02.14. 20:37

Nem használta ki az esélyt az SZTE-Szedeák a Körmend ellen – FOTÓK

Bár hiányos kerettel érkezett az Egis Körmend az SZTE-Szedeákhoz, a centerhiányt nem tudta győzelemre váltani az SZTE-Szedeák, amely a harmadik negyedben elveszítette irányítóját, és a végére nem tudott megújulni.

Vajgely Pál

Noah Locke-ék nem tudták kihasználni, hogy hiányzói voltak a Körmendnek.

Fotó: Török János

A három héttel korábbi keretekhez képest Sage Tolbert nem állt a rendelkezésére a szerda esti bajnokin, valamint a vasiak nemrég igazolt centere, Sagaba Konaté adminisztratív okok miatt nem játszhatott még a meccsen. 

A vendégek kezdtek jobban, és ők szerezték a meccs első hat pontját. Ryan Woolridge vezérletével aztán megérkezett a meccsbe a Szedeák,és ugyan több alkalommal is sikerült egyenlíteni, de egál állásnál mindig a Körmend tudott betalálni. A második negyedben aztán megtört ez a széria, Noah Locke tempójával először vezetett a Szedeák a meccsen 30–29-nél, de a triplákra építő Körmend újra átvette a vezetést. Bár a negyed felénél a Körmend vezetett, (32–35) de ismét Locke volt az, akinek a kosarával a visszavette a vezetést a Szedeák, amely hét ponttal is vezetett Bailey tempója után, 48–41. Innen ugyan feljött a Körmend, de Locke három büntetőjével 52–48-ra vezettek a Tisza-partiak húsz perc után.

 

A második félidő első öt percében csak öt pontot engedélyezett ellenfelének a Szedeák, ennek is köszönhetően pedig komolyabb előnybe került: Locke tempóját követően már tíz ponttal vezetett 62–52-nél. Nem sokkal később Mucza Tamás tett rá három pontot, amivel az addigi legnagyobb, 11 pontos különbség alakult ki a meccsen, de a Körmend pillanatok alatt eltüntette hátrányát, miközben Ryan Woolridge bokasérülése miatt nem tudott visszatérni a pályára. Djogo triplájával egy labdára jöttek fel a vendégek, majd Takács kiegyenlített ugyan az utolsó percben, de még annyi ideje maradt a Szedeáknak, hogy végigfusson, az akciót pedig Bognár fejezte be, így 72–70-es vezetésről várhatta az utolsó tíz percet a szegedi csapat. 

Csakhogy a negyedik negyedben a Körmend védekezése volt a feszesebb, és 81–85-nél négy ponttal vezettek. Hiába jött Locke hármasa, a vezetést nem tudta átvenni a szegedi csapat, majd az egylabdás különbségről Takács büntetőivel öt ponttal vezetett a Körmend két perccel a vége előtt, 86–91. Erre Djogo triplája érkezett a szegedi időkérés után, így bár a legvégéig küzdött, és mindent megpróbált az SZTE-Szedeák, de nyolcpontos előnyből a Körmend már lemenedzselte a meccset. Zsinórban ötödik bajnokiját veszítette el az SZTE-Szedeák, a Körmend pedig visszavágott a három héttel korábbi, kupában elszenvedett vereségért.

SZTE-Szedeák–Egis Körmend 95–99 (21–25, 31–23, 20–22, 21–29)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 21. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Kapitány, Ádám, Kovács N.
SZTE-Szedeák: Woolridge 15, Locke 19/6, Cohill 4, Bailey 12, Lake 2. Csere: BOGNÁR 20, ZSÍROS 13/9, Balogh 6, Mucza 4. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Egis Körmend:  BASIC 18/6, Morgan 15/9, Takács K. 14, DJOGO 19/9, DURÁZI 28/3. Csere: Ferencz 3/3, Doktor P. 2, Kiss M. Vezetőedző: Kocsis Tamás.
Kipontozódott: Zsíros (40.), ill. Ferencz (38.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában